TÉMA

Radek Wiesner

Další rezignace na domažlické radnici. Končí místostarosta a radní z ANO

Po odvolání domažlického starosty z ANO Radka Wiesnera se rozhodli rezignovat na své funkce i místostarosta Josef Kříž a radní David Všetečka (oba nestraníci zvolení na kandidátce ANO s podporou nestraníků). Starostu Wiesnera odvolalo minulý týden tamní zastupitelstvo. Rada města je tak po středečních rezignacích pětičlenná. Místostarosta Kříž se rozhodl skončit i v městském zastupitelstvu, píše středeční Domažlický deník a regionální vydání Mladé fronty DNES (MfD).
28. 6. 2023|

Domažlice mají nového starostu, Wiesnera nahradil lidovec Antoš

Stanislav Antoš (KDU-ČSL) je novým domažlickým starostou. Po rozpadu dosavadní koalice odvolali zastupitelé na středečním zasedání dosavadního starostu Radka Wiesnera (ANO). Pro to, aby skončil, byli ovšem i někteří zastupitelé za ANO. Jeho nástupce Antoš kandidoval za uskupení Vždy Domažlice, které nyní bude vládnout společně s ANO, Sdružením pro město Domažlice a Piráty.
22. 6. 2023|

Domažlickým se nelíbí plán na rozšíření tratě do Německa přes jejich zahrady

Vázne příprava modernizace tratě, jež z hlediska vlaků, které po ní jezdí, patří k nejdůležitějším v Česku, ale fyzicky vypadá spíše jako napůl zapomenutá lokálka. Na železnici z Plzně do Domažlic a dále do Bavorska by v blízké budoucnosti měla přibýt druhá kolej a nad ní troleje, ale Správa železnic již dlouho čeká na rozhodnutí o umístění stavby. Plzeňský kraj po měsících posuzování konstatoval, že má málo lidí a věc předal do Českých Budějovic. Proti modernizaci tratě navíc protestují lidé z Domažlic.
13. 3. 2023|

Některé radnice sundávají ukrajinské vlajky. Krok čelí kritice

Z tuzemských radnic postupně mizejí vyvěšené ukrajinské vlajky. Symbolický projev podpory Ruskem napadené zemi odstraňují hlavně jejich nová vedení, která vzešla z podzimních komunálních voleb. Týká se to hned několika měst na jihu nebo západě Čech.
4. 11. 2022|