TÉMA

Radek Banga

Tátu jsem napřed nenáviděl, pak se ho snažil pochopit, přiznává Banga. Domácí násilí (ne)posílá dál

Radka Bangu si lidé spojují s romano hip hopem a projektem Gipsy.cz, řadu let ale působí také jako preventista. O problémech v rodinách a nástrahách společnosti mluví s dětmi a mládeží. Poučení bere ze svého osobního příběhu. Z traumat dítěte vyrůstajícího v prostředí domácího násilí se nyní vypsal rovněž v autobiografické knize (Ne)pošli to dál. Stejné poselství sděluje písní, kterou zařadil na své nejnovější album Věci jinak. Domácí násilí bylo také tématem Bangova rozhovoru v Interview ČT24. Psalo se mi to strašně těžce, nejsou to hezké vzpomínky, ale musí se o tom mluvit, nepochybuje.
28. 4. 2021|

Ústavní soud se zastal zpěváka Bangy v případu rasistického příspěvku na Facebooku

Okresní soud v Kladně podle ústavních soudců chyboval, když v trestním řízení kvůli rasistickému komentáři na síti nepřiznal zpěváku Radoslavu Bangovi postavení poškozeného. Šlo přitom o příspěvek umístěný na Bangův facebookový profil. Za projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka dostal autor komentáře trest 100 hodin veřejně prospěšných prací.
9. 4. 2019Aktualizováno9. 4. 2019, 10:41|
168 HODIN

Banga versus Ortel: Policie zkoumala tisíce nenávistných příspěvků, u soudu však padl jediný trest

Před rokem zaplavily účet romského muzikanta Radka Bangy na Facebooku tisíce nenávistných zpráv. Nahromadily se pod příspěvkem, ve kterém vysvětloval, proč při předávání hudebních cen Český slavík na protest opustil sál.
4. 12. 2017|