TÉMA

Miloš Vele

Soud potrestal dětské rváče z Jablonce nad Nisou. Musí uklízet ve škole

Soud nařídil výchovná opatření mladistvým výtržníkům z Jablonce nad Nisou, kteří ve městě napadali jiné děti, své bitky si nahrávali a těmito videi se pak chlubili na sociálních sítích. Za trest musí například uklízet ve škole. Případy z jara město pobouřily.
14. 11. 2023|

Zákaz vstupu do lesů u Jablonce kvůli pochybení skončí. Odlov divočáků ale bude pokračovat

Krajský úřad v Liberci zrušil kvůli pochybením zákaz vstupu do lesů v oblasti Prosečského hřebene a Srnčího dolu, který na začátku prosince vyhlásil magistrát v Jablonci nad Nisou kvůli odlovu přemnožených divokých prasat, která obtěžovala obyvatele okrajových částí města.
9. 1. 2023Aktualizováno9. 1. 2023, 13:53|

V noci budou zavřené lesy u Jablonce nad Nisou. Myslivci začnou lovit přemnožené divočáky

Noční procházky do lesů v Srnčím dole, Rádle a na Prosečském hřebeni poblíž Jablonce nad Nisou jsou od začátku prosince zakázané – a mohou být i nebezpečné. Jablonecká radnice rozhodla o nočních uzavírkách lesů kvůli odlovu přemnožených divokých prasat. Vstup nebude možný až do konce února vždy od 18 do 6 hodin. Na omezení upozorňují informační tabule a lidé by je měli podle primátora Miloše Veleho (ODS) ve vlastním zájmu respektovat.
1. 12. 2022|

Zasedají ustavující zastupitelstva. České Budějovice mají poprvé primátorku

Primátorkou Českých Budějovic se stala Dagmar Škodová Parmová z ODS. Tatáž strana získala v osobě Petra Ryšky i primátora Jihlavy, kde radnici povede vítězné hnutí ANO s druhými ODS a lidovci. Nejpozději v pondělí se podle zákona uskutečnila ustavující zasedání nových zastupitelstev tam, kde výsledek komunálních voleb nebyl zpochybněn u soudů.
24. 10. 2022Aktualizováno24. 10. 2022, 20:10|