TÉMA

Miloš Klátik

Policie pátrá po ruském bankéři Popovovi ze zkrachovalé ERB banky. Má vazby na prominenty Putinova režimu

Policie vyhlásila pátrání po ruském finančníkovi Romanu Popovovi. Spolu s dalšími lidmi ho stíhá v kauze zkrachovalé česko-ruské ERB banky. Podle detektivů se hledaný zdržuje na neznámém místě a kontaktovat se ho nedaří. Některé informace naznačují, že odjel do vlasti. O jeho majetek se zajímají české tajné služby i Finanční analytický úřad – bankéř totiž podnikal s byznysmeny, kterých se dotýkají sankce.
23. 1. 2023|

Třicet lidí míří k soudu v kauze firmy ČKD Praha DIZ. Daň dle obžaloby zkrátili o 438 milionů

Státní zástupce podal obžalobu v daňové kauze strojírenské firmy ČKD Praha DIZ. Před soud půjde celkem třicet lidí. Informaci zveřejnilo Vrchní státní zastupitelství v Praze na svých webových stránkách. Obžalovaní podle žalobců vytvářeli v účetnictví ČKD Praha DIZ fiktivní faktury. Tím zkrátili daň z přidané hodnoty o více než 400 milionů korun.
5. 1. 2023|

Vyšetřování pádu ERB banky je ve slepé uličce, ruská prokuratura přestala spolupracovat

Vyšetřování pádu česko-ruské ERB banky se dostalo do slepé uličky. Většinový majitel Rus Roman Popov obviněný z toho, že zavinil škodu téměř 1,5 miliardy korun, pobývá mimo Česko a ruská prokuratura přestala spolupracovat. Popov měl také blízko k prominentům Putinova režimu a Česko prověřuje, jak se zbavil svého majetku.
23. 10. 2022|