TÉMA

Lumius

Dodávky elektřiny ukončila další firma. Energo LaR měla 549 odběrných míst

Společnost Energo LaR skončila s dodávkami elektřiny. Vyplývá to z webu operátora trhu s elektřinou (OTE). Firma dodávala podle jeho dat elektřinu na 549 odběrných míst. Její klienti nyní skončí v takzvaném režimu dodavatele poslední instance (DPI) a mají šest měsíců na to, aby uzavřeli novou smlouvu u jiných dodavatelů.
10. 3. 2022|

Lumius ukončí dodávky elektřiny a plynu, má přibližně 1500 zákazníků

Společnost Lumius ze Sviadnova na Frýdecko-Místecku ukončí dodávky elektřiny a plynu zákazníkům. Firma uvedla, že v poslední době měla zhruba 5500 odběrných míst, kterým poskytovala dodávky elektřiny a plynu. Znamená to přibližně 1500 zákazníků. Většina jich je chráněna institutem dodavatele poslední instance, a mají tak dodávky elektřiny a plynu zajištěny.
11. 1. 2022|

Stovky stížností denně na konec fixace cen i vypovězení smluv. Úřad šetří dodávky energií

Energetický regulační úřad (ERÚ) prošetřuje společnosti Bohemia Energy, Europe Easy Energy a Lumius kvůli možnému nefér jednání na trhu s energiemi. Informoval o tom mluvčí úřadu Michal Kebort. U firem Bohemia Energy a Europe Easy Energy šetří podle něj ERÚ možné porušení zákona o ochraně spotřebitele, konkrétně podezření na užití zakázaných nekalých obchodních praktik. Lumius pak podle úřadu nečekaně ukončuje smlouvy na dodávky plynu především velkým odběratelům. Skupina Bohemia Energy reagovala, že se vždy snažila respektovat právo a věří, že legislativu dodržela i nyní.
8. 10. 2021Aktualizováno8. 10. 2021, 12:24|