TÉMA

Katie Hobbsová

Arizonští senátoři odkývali zrušení normy o zákazu potratů z dob občanské války

Senát amerického státu Arizona schválil zrušení zákona, který zakazoval potraty s výjimkou ohrožení života matky. Norma byla součástí tamní legislativy od roku 1864, až začátkem dubna o její vymahatelnosti rozhodl nejvyšší soud v Arizoně. Návrh na zrušení kontroverzního zákona pak schválili arizonští poslanci, zbývá tak jen podpis guvernérky. Ta avizovala, že tak učiní bez odkladů.
2. 5. 2024|

Republikánka neuspěla u soudu se stížností na prohrané volby v Arizoně

Republikánská kandidátka na guvernéra Arizony Kari Lakeová, kterou podpořil bývalý americký prezident Donald Trump, neuspěla ani u odvolacího soudu se svou stížností na výsledek voleb, které prohrála. Tribunál v Arizoně zamítl její žádost o zrušení výsledků voleb v nejlidnatějším okrese a opětovné hlasování, píše agentura AP. Lakeová po rozsudku uvedla, že se obrátí na arizonský nejvyšší soud.
17. 2. 2023|

Trumpova stoupenkyně Lakeová napadla výsledky guvernérských voleb, které prohrála

Republikánská politička a stoupenkyně exprezidenta Donalda Trumpa Kari Lakeová podle očekávání právně napadla svou porážku v listopadových guvernérských volbách ve státě Arizona. Lakeová v pátek podala žalobu na několik osob odpovědných za průběh voleb.
10. 12. 2022|

Demokratka Hobbsová bude podle projekcí guvernérkou Arizony. Republikáni jsou blízko většině ve sněmovně

Guvernérské volby v americkém státě Arizona vyhrála demokratka Katie Hobbsová, která porazila krajně pravicovou podporovatelku bývalého prezidenta Donalda Trumpa Kari Lakeovou. Na základě svých projekcí to uvedly televizní stanice NBC a CNN. Republikánům schází jediné křeslo k ovládnutí Sněmovny reprezentantů.
15. 11. 2022Aktualizováno15. 11. 2022, 12:27|