TÉMA

Kateřina Arnotová

Pražští opoziční zastupitelé kritizují Svobodovo vystupování s černým kašlem

Pražský primátor Bohuslav Svoboda se potýká s černým kašlem. Polemiku vyvolalo, že se s onemocněním a bez respirátoru účastnil jak některých setkání s lidmi, tak i jednání sněmovního zdravotního výboru – s argumentem, že bere antibiotika a už není infekční. Debata o vhodnosti, nebo nepřijatelnosti takového jednání se mezitím rozproudila na magistrátu hlavního města mezi politiky pražské radniční koalice a opozice. Ta bude chtít téma otevřít v příštím týdnu na jednání zastupitelstva hlavního města.
15. 3. 2024|

Pražští zastupitelé ustaví výbory. Nové vedení metropole dál postrádá

Zastupitelé na čtvrtečním jednání nezvolí nové vedení Prahy. Ustaveno bude pouze čtrnáct zastupitelských výborů. Projednán by měl být také materiál týkající se přípravy rozpočtu na rok 2023, výběrová řízení v dopravním podniku (DPP) nebo některé materiály ze sociální oblasti. Po úterním jednání to řekli předsedové zastupitelů SPOLU (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) Zdeněk Zajíček (ODS), STAN Kateřina Arnotová a Pirátů Daniel Mazur. Předsedové klubů se opět sejdou v pátek. V Praze dosud po volbách nevznikla nová koalice, tu dosluhující kontrolují tři výbory zřízené na ustavující schůzi.
22. 11. 2022|

Pražský STAN se snaží zachránit kandidátku, o místa v čele listiny přišlo osm politiků

Pražský STAN po kauze Dozimetr změnil volební listinu pro komunální volby. Z původních kandidátů se v první desítce udrželi pouze dva lidé. Lídrem kandidátky zůstal náměstek primátora Petr Hlaváček, na druhé místo se pak oproti předchozí čtvrté pozici posunula starostka Čakovic Kateřina Arnotová.
29. 6. 2022|