TÉMA

Il Boemo

Český lev ocenil historický snímek Il Boemo, nejlepšími herci jsou Kern a Melíšková

Nejlepším filmem roku 2022 podle Českého lva je historické drama Il Boemo režiséra Petra Václava. Herecké ceny za hlavní role si odnesli Michal Kern a Klára Melíšková. Z počinů odvysílaných mimo plátna kin uspěly minisérie Podezření a krimiseriál Devadesátky, oba určené divákům České televize. Výroční ocenění Český lev organizované Českou filmovou a televizní akademií (ČFTA) se letos udělovalo potřicáté.
14. 2. 2023Aktualizováno4. 3. 2023, 22:58|

Nejvíc nominací na Ceny české filmové kritiky mají Arvéd, BANGER. a Il Boemo

České filmy Arvéd, BANGER. a Il Boemo mají shodně čtyři nominace na Ceny české filmové kritiky. Jeden z nich se také stane filmem roku. Právě probíhá druhé kolo hlasování a vítězové budou známi 4. února.
3. 1. 2023|

Na Oscary míří film o Myslivečkovi, premiéru bude mít v San Sebastianu

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) posílá do oscarového klání film Il Boemo režiséra Petra Václava. Příběh skladatele Josefa Myslivečka v hlavní roli s hercem Vojtěchem Dykem bude mít světovou premiéru v hlavní soutěži filmového festivalu v San Sebastianu, který začne v pátek. Do českých kin film vstoupí 20. října.
12. 9. 2022Aktualizováno12. 9. 2022, 11:18|

Osud, který mu nebude dopřán. Film s Dykem o skladateli Myslivečkovi za 120 milionů má první ukázku

„Věřil jsem v osud, který mi nebude dopřán,“ říká Vojtěch Dyk jako skladatel Josef Mysliveček v první ukázce k historickému dramatu Il Boemo. Koprodukční film, jehož uvedení se již několikrát posouvalo, má rozpočet 120 milionů korun a bude mít českou premiéru 20. října.
20. 6. 2022|