TÉMA

Boxer

Vrchní soud zvýšil Alainu Banongovi výjimečný trest za vraždu na 26 let

Za brutální vraždu mladého muže v Brně, fyzické napadení dalších dvou lidí, loupež a krádeže zvýšil Vrchní soud v Olomouci Alainu Banongovi původně uložený výjimečný trest ve výši 23 let o tři roky. Vyhověl tak státní zástupkyni, která přísnější trest žádala. Bývalý boxer se vraždou snažil zakrýt svou původní trestnou činnost, poškozený jej přistihl, když rozebíral u garáží kradené vozidlo. Muže několikrát udeřil kovovým klíčem do hlavy, poté jej naložil do kufru a vozidlo zapálil.
8. 2. 2023Aktualizováno8. 2. 2023, 11:49|

Vzácný projev vnitropolitických sporů. Zelenskyj kritizoval Klička za nedostatečnou pomoc při blackoutu

Ukrajina kromě boje s ruskými okupanty svádí současně navenek méně viditelný boj vnitropolitický. Jeho vzácný veřejný projev okořenili dva přední protagonisté a rivalové ukrajinské politiky – prezident Volodymyr Zelenskyj a starosta Kyjeva Vitalij Klyčko. Hlava státu se do bývalého boxera opřela, protože podle něj nezvládal situaci v hlavním městě po útocích na ukrajinskou infrastrukturu. Klyčko kritiku odmítl s tím, že jde o „politické tance“. Kyjev podle něj dělá dost.
29. 11. 2022|

Ukrajina žádá Německo o moderní tanky Leopard, Berlín to zatím odmítá

Ukrajina chce po Německu moderní bojové tanky typu Leopard. Berlín to zatím odmítá s tím, že žádná ze zemí NATO tanky z aliančního arzenálu na Ukrajinu neposílá. Po úspěšné ukrajinské protiofenzivě v Charkovské oblasti ovšem v berlínských koaličních stranách sílí hlasy, že by spolková republika měla svou pozici přehodnotit.
17. 9. 2022|