TÉMA

Síť

Vyšetřování ruské propagandistické sítě je velmi znepokojivé, míní nizozemský premiér

Vyšetřování, které vedou české zpravodajské služby kvůli ruské propagandistické síti, jež měla platit unijní politiky, je velmi znepokojivé. Řekl to nizozemský premiér Mark Rutte s tím, že případem se zabývají i tamní zpravodajské služby. České úřady uvedly, že byly peníze poskytnuty politikům v Nizozemsku, Belgii, Německu, Francii, Maďarsku a Polsku výměnou za šíření ruské propagandy, informoval nizozemský list NL Times.
29. 3. 2024Aktualizováno29. 3. 2024, 19:45|

Cestu z Vrchlabí do Špindlerova Mlýna komplikuje další etapa sanace skal

Cesta do největšího krkonošského střediska je v současnosti komplikovaná. Stavbaři se totiž po čtyřech letech vrátili k sanaci skal nad silnicí z Vrchlabí do Špindlerova Mlýna. Masivy jsou zvětralé a odpadají skalní úlomky, které ohrožují řidiče.
25. 9. 2023|

Britové dostali slevy za šetření proudem ve špičce, cílem je snížit riziko blackoutů

Domácnosti a podniky ve Velké Británii dostaly slevy za to, že dva dny v týdnu snížily v době odpolední špičky spotřebu elektřiny. Provozovatel elektrické soustavy doufal, že se tak sníží zatížení sítě. K účasti na programu se přihlásilo více než milion domácností a podniků.
26. 1. 2023|

Německo si ponechá dvě jaderné elektrárny v rezervě. Ze sítě budou ale odpojeny všechny tři

Německo chce ponechat dvě ze tří stávajících jaderných elektráren do poloviny dubna 2023 v rezervě, třetí podle plánů ke konci roku odstaví. Německý ministr hospodářství Robert Habeck v pondělí večer řekl, že zátěžové testy prokázaly, že atomové elektrárny Neckarwestheim 2 v Bádensku-Württembersku a Isar 2 v Bavorsku mohou během zimy vzhledem k nejistým dodávkám plynu z Ruska přispět k energetické bezpečnosti Německa.
5. 9. 2022Aktualizováno5. 9. 2022, 19:36|

Austrálie se stala terčem útoků hackerů. Čína odmítla nařčení, že je viníkem

Australská vláda a další instituce i podniky se v pátek staly terčem rozsáhlého kybernetického útoku vedeného z nejmenovaného státu, řekl premiér Scott Morrison. Podle vládních zdrojů agentury Reuters připisují australští představitelé útok s největší pravděpodobností Číně, Canberra však oficiálně viníka neupřesnila a Peking podezření odmítá.
19. 6. 2020Aktualizováno19. 6. 2020, 17:33|