TÉMA

Nádraží Holešovice

V pražských Holešovicích začala dlouhá výluka tramvají, v pondělí v centru odstartuje další

Cestování tramvají přes část pražských Holešovic se od půlnoci ze čtvrtka na pátek ztížilo. Začala zde totiž dlouhá výluka mezi zastávkami Výstaviště a Nádraží Holešovice, která podle plánu potrvá až do prosince. Náhradní doprava zavedena není. Od pondělí se přitom zkomplikuje také cesta přes Václavské náměstí v samém centru hlavního města.
27. 10. 2023|

Opravy tratí zastaví některé pražské tramvaje

Cestující pražské MHD se od pátku 27. října musí připravit na další omezení. Kvůli opravě tramvajové trati mezi zastávkami Výstaviště a Nádraží Holešovice nebudou až do 5. prosince jezdit tramvaje. Krátký úsek budou muset objíždět po jiných trasách. Náhradní doprava mezi oběma zastávkami však zavedena nebude. Vyplývá to z informací zveřejněných na webu dopravního podniku (DPP).
25. 10. 2023|

Další opravy v Praze zastavily tramvaje v Holešovicích a omezily dopravu na magistrále

V hlavním městě probíhají další prázdninové opravy, které omezují řidiče i cestující MHD. Provoz tramvají v části Holešovic od pondělí zastavila modernizace vlakové trati. Správa železnic tam instaluje ochranný rám pro výstavbu nového železničního mostu u Výstaviště. Silničáři navíc začali pracovat i ve spodní části magistrály.
31. 7. 2023|

Místo metra jezdí v centru Prahy autobusy. Přestupování zdrží cestující i o čtvrt hodiny

Na deset až patnáct minut odhadují cestující zdržení vznikající kvůli přestupování z metra C, které má v centru Prahy výluku, do náhradních autobusů. Dopoledne bylo ještě větší, protože autobusy nabíraly zpoždění, kolem poledne se již podařilo provoz stabilizovat. Metro C nebude jezdit mezi stanicemi Vltavská a I. P. Pavlova celé Velikonoce. Výluka je zároveň i na lince A mezi stanicemi Náměstí Míru a Strašnická, kde místo metra jezdí tramvaje.
7. 4. 2023Aktualizováno7. 4. 2023, 12:35|

Místo metra jezdí z centra Prahy na Ládví tramvaje. Dopravní podnik opravuje zabezpečovací zařízení

V Praze nejezdí metro mezi stanicemi Florenc a Ládví. Dopravní podnik přerušil provoz na celý víkend, během kterého chce rekonstruovat staniční zabezpečovací zařízení ve stanici Nádraží Holešovice a vyměnit část pražců. Náhradou za metro jezdí tramvaje X-C, z Florence do Kobylis lze cestovat i linkami 3 a 24.
13. 2. 2021|

Dopravní podnik má lepší nabídku na opravu holešovického nádraží. Zastupitelé chtějí nový tendr

Pražský dopravní podnik chystá projekt za stovky milionů korun na opravu Nádraží Holešovice. Plánuje spolupráci s firmou Nové Holešovice Development a nechal si zpracovat ekonomickou analýzu. Ta podle informací ČT ukázala, že projekt je v porovnání s další konkurenční nabídkou pro město nevýhodný. Koaliční i opoziční zastupitelé navíc kritizují, že neproběhlo otevřené výběrové řízení.
13. 6. 2020|