TÉMA

Vydavatelství

TV Prima musí Marešové zaplatit půl milionu za reportáže o stíhání, rozhodl pravomocně soud

Televize Prima musí zdravotní sestře Věře Marešové zaplatit půl milionu korun s úroky za to, že v reportážích o jejím trestním stíhání novináři nerespektovali presumpci neviny. Ve čtvrtek o tom rozhodl Městský soud v Praze. O sto tisíc však snížil částku, kterou ženě loni přiznal Obvodní soud pro Prahu 8. Rozhodnutí je pravomocné. Žena žalovala i další média, ve všech sporech už soudy pravomocně rozhodly.
22. 6. 2023|

Nikdy jsem neměl jen jednu práci, říká šéfredaktor časopisu Forbes Petr Šimůnek

Když odešel z Hospodářských novin, sedl na motorku a vyrazil do Španělska. Původně měl v plánu strávit tam půl roku a rozmýšlet, co bude dělat dál. Za čtrnáct dní mu ale zazvonil telefon a on se vrátil, aby rozjel českou verzi časopisu Forbes. Jeho šéfredaktorem je Petr Šimůnek už přes deset let. Za svou kariéru prošel i Mladou frontou Dnes a deset let moderoval nedělní politickou diskuzi Partie na TV Prima. V novém díle podcastu Background ČT24 vzpomíná na své novinářské začátky i na rozhovory s Petrem Kellnerem.
13. 4. 2022|

Předseda věřitelského výboru Mladé fronty viní správkyni, že špatně prodávala majetek, chce po ní 47 milionů

Předseda věřitelského výboru vydavatelství Mladá fronta viní insolvenční správkyni Petru Hýskovou, že špatně prodávala majetek firmy. Tvrdí, že způsobila škodu přes 47 milionů korun a chce, aby ji uhradila. Hýsková odmítla, že by chybovala, a chystá se předložit soudu návrh na zpeněžení zbylého majetku Mladé fronty.
11. 4. 2022|

Konkurz na vydavatelství Mladá fronta je platný, potvrdil soud

Vrchní soud v Praze rozhodl, že konkurz na vydavatelství Mladá fronta je platný. Potvrdil tak dřívější verdikt krajského soudu. Zamítl odvolání dvou věřitelů, firem Jaromír Soukup Consulting a Crane Constancy Investments (CCI). Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku.
24. 2. 2022|

Soud poslal vydavatelství Mladá fronta opět do konkurzu

Krajský soud v Českých Budějovicích prohlásil konkurz na vydavatelství Mladá fronta. Podle soudu nelze firmu reorganizovat, když nemá provoz ani zaměstnance. Soud zároveň zastavil řízení o návrhu jednoho z věřitelů, společnosti Jaromír Soukup Consulting, na povolení reorganizace. Vyplývá to z insolvenčního rejstříku.
23. 9. 2021|

On-line divizi Mladé fronty koupila za 15,8 milionu společnost Internet Info

On-line divize vydavatelství Mladá fronta, které je v konkurzu, se v pátek prodala za 15,8 milionu korun. Divizi koupila firma Internet Info. Vyvolávací cena byla 15 milionů Kč, druhý zájemce, společnost A 11, přestal přihazovat u ceny 15,5 milionu. Oznámili to marketingová ředitelka Internet Info Renata Fiedlerová a ředitel vydavatelství A 11 Aleš Zavoral. Do divize patří kromě jiného i weby euro.cz a profit.cz.
8. 1. 2021|

On-line divize vydavatelství Mladá fronta se prodá nejméně za 15 milionů. Zájemci budou přihazovat v aukci

On-line divize vydavatelství Mladá fronta, které je v konkurzu, se prodá nejméně za 15 milionů korun. Zájemci musí do pátečního dopoledne složit zálohu pět milionů, poté v pátek od 11:00 budou moci předkládat nabídky a přihazovat. Vítěz pak musí obratem uhradit kupní cenu, vyplývá z informací insolvenční správkyně Petry Hýskové, jež zveřejnila ve středu v insolvenčním rejstříku.
6. 1. 2021|

Soud ukončil provoz vydavatelství Mladá fronta

Krajský soud v Českých Budějovicích v úterý ukončil provoz vydavatelství Mladá fronta, které je od května v insolvenci. Věřitelé žádají od vydavatelství dlužnou částku přibližně 400 milionů korun. Soud vyhověl návrhu insolvenční správkyně, která požadovala ukončení provozu.
22. 12. 2020|

Mladá fronta se vydražila za 50 milionů. Nejvíce nabídla agentura PP Partners, uvedl server Info

Vydavatelství Mladá fronta, které je v konkurzu, bylo vydraženo za 50,1 milionu korun agenturou PP Partners podnikatele Andreje Čírtka. V elektronické aukci zvítězil nad vydavatelstvím A11 Aleše Zavorala. Uvedl to server Info.cz. Výslednou cenu zveřejnila na svém webu dražební společnost Gaute. Prodej zájemci, který předložil nejvyšší nabídku, musí potvrdit insolvenční soud, který má jednat ve čtvrtek.
2. 9. 2020|

Žádné paměti místo pamětí o ničem. Nakladatelství stoplo memoáry Woodyho Allena

Paměti režiséra Woodyho Allena, alespoň prozatím, knižně nevyjdou. Nakladatelská skupina Hachette od vydání ustoupila po protestech svých zaměstnanců. Těm vadí, že filmař čelí obvinění své adoptivní dcery Dylan Farrowové ze sexuálního obtěžování.
10. 3. 2020|

Od folkloru po underground. Před 30 lety vzniklo vydavatelství Indies Records

Třicet let od založení slaví brněnské hudební vydavatelství Indies Records. Průkopník alternativní hudby odstartoval svou cestu na svatého Valentýna v roce 1990. O rok později vydal svou první desku. Dodnes jich je kolem osmi stovek.
14. 2. 2020|

Mladá fronta na sebe podala insolvenční návrh. Vydavatelství usiluje o reorganizaci

Vydavatelství Mladá fronta, které u českobudějovického krajského soudu čelí návrhu na insolvenci, na sebe podalo insolvenční návrh. Banka firmě zablokovala účty a vydavatelství se nepodařilo dotáhnout jednání o vstupu významné slovenské investiční skupiny. Vedení společnosti chce vydavatelství reorganizovat.
13. 2. 2020|
Newsroom ČT24

V bundě, čepici a potmě. Po požáru pracují novináři Economie v provizorních podmínkách

Největší zpravodajský newsroom v Česku je už tři týdny bez elektřiny. V budově vydavatelství Economia totiž vyhořela elektroinstalace. Třeba tým Hospodářských novin, Aktuálně.cz nebo Respektu tak musí pracovat v provizorních podmínkách. Vydávají ale v běžném režimu dál. Jak se jim to daří? Kde a jak píší? Téma pro nedělní vydání pořadu Newsroom ČT24.
12. 1. 2020|