TÉMA

Hynek Hanza

Teplické nádraží znovu vypadá jako v 19. století. Rekonstrukce je hotová jen zvenku, interiéry čekají na nájemce

Nádražní budova v Teplicích je po rekonstrukci – alespoň zvenku, kde se jí vrátil původní vzhled. Uvnitř ještě není plně zařízená, protože se Správě železnic nepodařilo najít nájemce prostor. Oprava historické budovy z poloviny 19. století stála 325 milionů korun a byla to zároveň poslední součást modernizace trati z Teplic do Ústí nad Labem.
19. 3. 2024|

Česko získá možnost danit zisky nadnárodních firem, Senát to schválil

Stát zřejmě získá možnost danit zisky velkých nadnárodních firem, které sídlí v zahraničí, ale působí i v Česku. Státní rozpočet by tím mohl podle předpokladů vlády získat asi dvě miliardy korun ročně. Umožní to nový zákon o dorovnávací dani, který ve čtvrtek schválil Senát. Norma, která vychází z unijní směrnice, má vstoupit v účinnost k poslednímu dni letošního roku. Ještě ji dostane k podpisu prezident. Senát ze zabýval i dalšími zákony.
30. 11. 2023Aktualizováno30. 11. 2023, 19:06|

Primátorem Teplic se stal Jiří Štábl, koalici uzavřelo ANO s ODS. Bez nového vedení zůstává Praha a Hradec Králové

Primátorem Teplic zastupitelé zvolili Jiřího Štábla z vítězného ANO. Koalici uzavřelo ANO s ODS. V zastupitelstvu o 27 členech má koalice 17 hlasů. Poprvé od roku 1994 nemají občanští demokraté v lázeňském městě primátora, respektive starostu. Bez nového vedení zůstávají poslední dvě z 27 statutárních měst v ČR. Dohoda stále není v Praze a Hradci Králové.
7. 11. 2022Aktualizováno7. 11. 2022, 19:10|

Komunální volby otřásly tradičním vedením některých radnic. Známé tváře vytlačuje ANO

Letošní komunální volby výrazně změnily dosud tradiční podobu zastupitelstev některých měst. V tradičních baštách jiných stran se dařilo zejména hnutí ANO. Končí například dlouholetá nadvláda lidovců ve Vsetíně, po čtyřech volebních obdobích opustí v Mladé Boleslavi křeslo primátora Raduan Nwelati z ODS a poprvé od roku 1998 nezvítězili občanští demokraté v Teplicích.
25. 9. 2022|

Vysoké ceny materiálu komplikují situaci obcím. Musí pozastavovat některé projekty

Vysoké ceny komplikují starostům zvelebování obcí. Kvůli dražšímu materiálu musí často pozastavovat své projekty. Z našetřených peněz jim navíc ubírá inflace. Ztráty nepokryje ani fakt, že města mají teď vyšší příjmy z daní.
11. 7. 2022|

Ústecký kraj si chce vzít další úvěr ve výši 1,5 miliardy, důvodem jsou především nákupy nemocnic

Ústecký kraj si chce vzít úvěr 1,5 miliardy korun, rozhodlo o tom končící zastupitelstvo kraje na svém posledním zasedání před volbami. Peníze si chce kraj půjčit v situaci, kdy už splácí jiné úvěry v úhrnné výši 1,25 miliardy korun. Pokud na to dojde, zařadí se Ústecký kraj k těm nejvíc zadluženým. Kraj chce nový úvěr využít na pokračování v investicích.
7. 9. 2020|

Křeslo po Kuberovi zůstane ODS. V Senátu na něm usedne teplický primátor Hanza

V doplňovacích senátních volbách na Teplicku uspěl teplický primátor Hynek Hanza z ODS. Po sečtení všech lístků získal ve druhém kole 57,17 procenta hlasů, jeho soupeř Zdeněk Bergman (za Senátor 21), ředitel teplického gymnázia, oslovil 42,82 procenta voličů. Hanza po zvolení avizoval, že se vzdá všech krajských funkcí včetně postu krajského zastupitele, aby mohl skloubit práci senátora i teplického primátora.
13. 6. 2020Aktualizováno13. 6. 2020, 16:18|

Kdo získá mandát zesnulého Kubery? Na Teplicku se zavřely volební místnosti

Na Teplicku skončilo druhé kolo doplňovacích senátních voleb. Voliči vybírali mezi teplickým primátorem Hynkem Hanzou (ODS) a ředitelem teplického gymnázia Zdeňkem Bergmanem (nestraník za Senátor 21), kteří postoupili z prvního kola. Vítěz nahradí v horní parlamentní komoře bývalého předsedu Senátu Jaroslava Kuberu (ODS), který v lednu nečekaně zemřel.
12. 6. 2020Aktualizováno13. 6. 2020, 14:16|

O senátorovi po zesnulém Kuberovi se rozhodne příští týden. Ve druhém kole se utká Hanza s Bergmanem

O mandát senátora po zesnulém Jaroslavu Kuberovi se v 2. kole voleb utká primátor Teplic Hynek Hanza (ODS) s ředitelem tamního gymnázia Zdeňkem Bergmanem (za Senátor 21). Volební účast v prvním kole doplňovacích voleb na Teplicku byla 15,79 procenta. Vyplývá to z údajů na webu Českého statistického úřadu.
6. 6. 2020Aktualizováno6. 6. 2020, 16:53|

Zesnulého Kuberu chce v Senátu nahradit hejtman Bubeníček či primátor Teplic Hanza

O senátorské křeslo na Teplicku bude usilovat 11 lidí. Mandát uvolněný po zesnulém Jaroslavu Kuberovi (ODS) chce získat třeba primátor Teplic Hynek Hanza (ODS) či hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček (KSČM). Termín pro podání kandidátky vypršel v pondělí v 16 hodin.
10. 2. 2020|

Nebál se jít vlastní cestou a okouzloval humorem. Kolegové vzpomínají na Jaroslava Kuberu

Ve věku 72 let zemřel předseda Senátu Jaroslav Kubera (ODS). Političtí souputníci na něj vzpomínají jako na svéráznou osobnost, která se nebála jít vlastní cestou. Oceňují i jeho smysl pro humor. Podle stranických kolegů byl vášnivým obhájcem demokracie a svobody.
20. 1. 2020Aktualizováno20. 1. 2020, 23:11|

Z Teplic učinil Jaroslav Kubera město, jakým dnes jsou, v zákazu kouření viděl ohrožení svobody

Jaroslav Kubera zemřel ve věku 72 let. Odešel předseda horní parlamentní komory, bývalý dlouholetý primátor Teplic a také jeden ze služebně nejstarších senátorů. Za minulého režimu pracoval v teplických podnicích, krátce byl i členem KSČ. Po revoluci nastoupil na městský úřad a v první polovině 90. let vstoupil do politiky.
20. 1. 2020Aktualizováno20. 1. 2020, 23:10|

Hadí lázně už jsou znovu památkou. Zaorálek zrušil kritizované rozhodnutí svého předchůdce

Ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) prohlásil Hadí lázně v Teplicích opět za kulturní památku. Napsal to server Neovlivní.cz. Ochranu z lázní sejmul Zaorálkův předchůdce Antonín Staněk (ČSSD), jeho rozhodnutí ale vyvolalo nevoli veřejnosti, protože to nahrálo kontroverznímu podnikateli Jaroslavu Třešňákovi. Podle mluvčí ministerstva Michaely Lagronové může vlastník objektu podat proti aktuálnímu rozhodnutí opravný prostředek. Zničený objekt chce koupit město.
17. 12. 2019Aktualizováno17. 12. 2019, 12:56|