TÉMA

PPL

Dárky pod stromeček objednejte do neděle, radí dopravci

Už jen pár dní zbývá lidem na objednání dárků tak, aby je dopravci zvládli doručit pod stromeček. Ti doporučují odeslat poslední objednávky ideálně do konce víkendu, aby e-shopy zkraje příštího týdne zvládly zboží předat do přepravy. Lidé podle doručovacích firem i přes horší ekonomickou situaci objednávají stejný počet balíků jako loni, někde i víc. Díky rekordním covidovým rokům navíc zásilkové služby hlásí lepší připravenost.
14. 12. 2023|

Balíků na poště je před Vánoci o dvě stě procent víc, denně kolem 750 tisíc

V současné předvánoční špičce se počet balíků na pobočkách České pošty pohybuje kolem 750 tisíc denně. V porovnání se zbytkem roku je to až o dvě stě procent víc. Extrémní počet zpracovaných zásilek hlásí i další doručovací služby. E-shopům zároveň rostou tržby, v tomto týdnu už dvakrát přesáhly miliardu korun.
16. 12. 2021Aktualizováno16. 12. 2021, 20:08|

Zásilkovým službám chybí kvůli covidu pracovníci. Balíky se tak mohou opozdit

Desítky pracovníků chybí kvůli karanténě nebo nemoci covid-19 zásilkovým službám, které se starají o dodání předvánočních balíků. Potvrdily to čtyři oslovené společnosti. Výpadek brigádníků podle nich ovlivňuje stovky zákazníků denně. Některé zásilky se tak mohou zpožďovat. Přepravci proto doporučují, aby zákazníci nenechávali on-line nákupy na poslední chvíli.
13. 12. 2021|

Zájem o dovoz jídla nebo balíků zůstává vysoký i po otevření restaurací a obchodů

Poptávka po kurýrních službách zůstává i po uvolnění protipandemických opatření vysoká. Česká televize oslovila největší společnosti rozvážející jídlo, nákupy a balíčky. Zájem o rozvoz hotového jídla podle nich neklesá, a to navzdory tomu, že jíst v restauracích je možné už dva týdny a na zahrádkách téměř měsíc. Množství objednávek nákupů a balíků pak sice mírně pokleslo, dál ale zůstává vysoko nad obvyklými hodnotami před pandemií. Například Česká pošta odbavuje zhruba o 30 tisíc balíků týdně víc, než tomu bylo ve stejném období před dvěma lety.
15. 6. 2021|

Česká pošta v rámci restrukturalizace propouštěla. Soukromým přepravcům se daří, díky on-line nákupům

Obyvatelé některých obcí si stěžují na špatné doručování poštovních zásilek. Podle starostů situaci zřejmě způsobila optimalizace doručovací sítě a mimo jiné třeba i rušení pracovních míst a slučování poboček. K 1. březnu z České pošty odešlo přes tisíc zaměstnanců. Soukromým přepravcům se naopak daří, hlavně díky objednávkám z e-shopu, které tvoří zhruba tři čtvrtiny.
9. 5. 2021|

Přepravní firmy narazily na problém s testováním najatých kurýrů, nemusí být pro ně povinné

Od pátku musejí povinně testovat na koronavirus své zaměstnance všechny firmy, které jich mají víc než 50. Podniky dostanou od státu příspěvek také na odběry pro agenturní pracovníky. Třeba přepravní společnosti si ale často najímají i síly z těch nejmenších firem, na které se povinné testy zatím nevztahují.
7. 3. 2021|

Přepravci zažívají nejrušnější týden v roce, nabrali kurýry. Většina stále garantuje doručení do Vánoc

Kvůli vánočním balíčkům zaměstnávají přepravci aktuálně až o polovinu více řidičů, některé společnosti zavádějí i rozvoz o víkendu. Termíny garance dodání dárků pod stromeček se u jednotlivých přepravců liší. Někde slibují včasné doručení i u balíku poslaného 22. prosince.
16. 12. 2020|

Pošta i přepravci zpracovávají předvánoční nápor. Lidé by neměli odkládat nákupy, zásilky se mohou zpozdit, varují

Internetové obchody a přepravci upozorňují, že by lidé letos neměli odkládat vánoční nákupy. Zatímco dříve prodejci před Vánoci garantovali poslední datum objednávky, od kterého je možné zboží ještě do Štědrého dne doručit, letos to samé příliš slibovat nechtějí. Operátoři jejich infolinek zákazníkům radí, aby své zboží objednávali co nejdříve. Všechny hlavní přepravní společnosti navíc upozorňují, že jsou maximálně vytížené, a doprava se může zdržet.
6. 12. 2020|

Mobil na doručovatele, víc výdejních míst, cyklokurýři. Zásilkové služby se chystají na adventní nápor

Zásilkové služby se připravují na vánoční nápor. Česká pošta slibuje možnost kontaktovat doručovatele. Zásilkovna zvýšila počet výdejních míst. I letos firmy využijí pomoc brigádníků a zvyšují mzdy.
26. 11. 2019|

Pošta i ostatní doručovatelé se horečně chystají na předvánoční nápor. Vydělají na tom brigádníci

Do Vánoc zbývají dva měsíce, pro přepravní společnosti ale velký nápor začíná už v listopadu. Největší doručovatelé letos očekávají oproti zbytku roku až dvojnásobné množství balíků, a tak už teď nabírají lidi, aby se provoz zvládl. Na trhu práce je ale situace napjatá, a tak si brigádníci výrazně polepší.
23. 10. 2019|