TÉMA

Pyrotechnická služba

Kvůli výbuchu muničního skladu v Bílině navrhla policie obžalovat dva bývalé policejní pyrotechniky

Policisté navrhli obžalovat dva bývalé policejní pyrotechniky kvůli předloňskému výbuchu muničního skladu v Bílině na Teplicku. Státní zástupce by měl o návrhu rozhodnout do konce roku. ČT to řekl náměstek ústeckého krajského státního zástupce Dan Anděl. Podle deníku Právo čelí obvinění bývalý ředitel policejních pyrotechniků Michal Dlouhý a jeden z jeho podřízených. Muniční sklad vybuchl v září 2020, nikdo při tom nebyl zraněn.
28. 11. 2022|

Na řadě míst jsou na silvestra zakázané ohňostroje. Hasiči varují před odpalováním pyrotechniky z balkonů a zahrad

Blíží se konec roku a s tím je spojené odpalování zábavní pyrotechniky. Letošní oslavy ale poznamenají opatření proti koronaviru a k tomu je ještě potřeba přičíst pravidla, která si města stanovují vyhláškami. Vzhledem k zákazu vycházení od 21:00 do 4:59, platnému i na silvestra, hasiči varují před zábavní pyrotechnikou vystřelovanou třeba z balkonů či zahrad. „Ve většině případů se nesmí pyrotechnika používat v obydlených částech, ale lidé to dělají a pak dochází k požárům,“ zdůraznil ve Studiu 6 vrchní komisař a mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.
29. 12. 2020|

Záchranné práce ve Vrběticích jsou u konce. Nález munice v areálu ale policisté nevylučují

Ve Vrběticích na Zlínsku, kde před šesti lety vybuchly dva sklady s municí, skončily záchranné práce. Policisté s hasiči při největší a nejnákladnější bezpečnostní operaci v historii České republiky zajišťovali pyrotechnický sběr munice a jejích částí. Díky ukončení prací je znovu otevřená silnice mezi Haluzicemi a Lipovou. Zásah ale nekončí, v areálu budou pokračovat likvidační práce a stále jsou možné nálezy munice nebo zbraní.
29. 9. 2020|

Policisté pokračují v ohledávání místa požáru ve skladu v Bílině

Policisté pokračují v ohledávání místa úterního požáru a výbuchu v muničním skladu v Bílině na Teplicku. Po celou noc se čekalo, až munice zchladne. Způsobenou škodu nelze zatím stanovit, sdělila mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů Ivana Nguyenová. Při události nebyl nikdo zraněn.
16. 9. 2020Aktualizováno16. 9. 2020, 19:14|

Lidé ve Vrběticích mohou využít další část pozemků. Celé území má být čisté do poloviny roku

Policie vrátila lidem do užívání dalších zhruba 43 hektarů pozemků v areálu ve Vlachovicích-Vrběticích na Zlínsku, kde v roce 2014 vybuchly dva sklady s municí. Osmdesát majitelů může opět obhospodařovat asi sto šedesát pozemků v jižní části území. Zbývající pozemky vlastníkům policie vrátí až po celkovém ukončení zásahu pyrotechniků v polovině letošního roku.
6. 1. 2020|

Čištění Vrbětic od munice skončí do června. Pyrotechnikům zbývá nejtěžších 50 hektarů

Zásah policie ve Vlachovicích-Vrběticích na Zlínsku, kde v roce 2014 vybuchly dva sklady s municí, zřejmě skončí ve druhém čtvrtletí příštího roku. Policisté a pyrotechnici nadále pracují v okolí druhého vybuchlého skladu, od rozmetané munice jim zbývá vyčistit 48,5 hektaru pozemků.
16. 10. 2019|