TÉMA

Účet

Ministerstvo varuje před podvodnými weby. Po přihlášení mohou „vybílit“ účet

Ministerstvo práce a sociálních věcí varuje před podvodnými internetovými stránkami, které nabízejí formuláře k příspěvku na bydlení. Po přihlášení přes bankovní identitu mohou lidé přijít o peníze na svých účtech. Odkaz na tyto weby chodí e-mailem nebo SMS zprávou. Úřady jich zablokovaly už desítky.
14. 10. 2022|

Horažďovická léčebna uvěřila e-mailu od falešného ředitele. Poslala mu 1,3 milionu korun

Horažďovickou nemocnici připravil zatím neznámý podvodník o 1,3 milionu korun. O peníze si napsal prostřednictvím e-mailu, ve kterém se vydával za ředitele zdravotnického zařízení. Nemocnice v Horažďovicích už v minulosti čelila hackerským útokům. Podvodníci se takto dostali například k rentgenovým snímkům pacientů.
15. 9. 2022|

Peníze bude možné poslat přes telefonní číslo, bankéři chtějí omezit mylné transakce

Posílat platby by brzy mohlo být možné pouze se znalostí telefonního čísla. Novinku připravuje Česká bankovní asociace (ČBA) společně s centrální bankou. Podobný systém funguje ve Spojených státech, v Lotyšsku nebo na Slovensku. Takzvaná platba na kontakt má transakce zjednodušit.
17. 7. 2022|

Twitter nedodal data o falešných účtech, uvedl Muskův právník. Ve hře je odstoupení od dohody o převzetí

Šéf americké automobilky Tesla Elon Musk varoval, že by mohl odstoupit od smlouvy o převzetí internetové společnosti Twitter, za kterou nabídl 44 miliard dolarů (zhruba bilion korun). Jeho právní zástupce uvedl, že Twitter odmítá žádosti o poskytnutí údajů ohledně falešných a spamových účtů na své stejnojmenné sociální síti. Dodal, že tento postup je porušením podmínek dohody a že Musk si vyhrazuje právo kontrakt zrušit.
6. 6. 2022Aktualizováno6. 6. 2022, 18:22|

30 let zpět: Konec tuzexových bonů

Takzvaní veksláci, postávající před obchodem Tuzex a nabízející bony, i to byl obrázek konce socialismu. Ale takzvané bony, peněžní poukázky, za něž si člověk mohl koupit nedostatkové západní zboží, s listopadovou revolucí nezmizely. Začátek jejich konce nastal až na jaře 1992, kdy vláda rozhodla o jejich likvidaci.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
17. 4. 2022|

Kdyby přišla recese, propadl by se rozpočet více než při krizi v roce 2009, varoval NKÚ

Pokud přijde recese, může být státu hůře než před deseti lety, obává se Nejvyšší kontrolní úřad. Podle jeho stanoviska ke státnímu závěrečnému účtu za rok 2018 jsou rozpočty nastaveny tak, že i mírné ekonomické ochlazení může způsobit vysoké schodky. Ministerstvo financí ale obavy kontrolorů nesdílí a jejich závěry odmítlo.
15. 9. 2019Aktualizováno15. 9. 2019, 10:43|

Hackerka zveřejnila osobní data 106 milionů lidí. Obří únik zasáhl americkou banku Capital One

Osobní údaje stovky milionů Američanů a šesti milionů Kanaďanů zveřejnila hackerka ze Seattlu. Jde o informace klientů bankovní společnosti Capital One. Třiatřicetiletou softwarovou inženýrku Paige Thompsonovou už zatkla policie a soud ji obvinil z počítačového podvodu. Hackerce hrozí až pět let vězení a pokuta v přepočtu necelých šest milionů korun. Motiv činu je podle státního zastupitelství zatím nejasný.
30. 7. 2019|