TÉMA

Karlovarsko

Lidé z obcí na západě Čech si stěžují, že se do krajiny rozlévá znečištěná voda. Na doly podali stížnost

Občanské spolky ze tří obcí Sokolovska a Karlovarska podaly stížnost k České inspekci životního prostředí (ČIŽP) na tamní kaolinové doly. Tvrdí, že z nich opět unikají kaly a znečištěná důlní voda do potoků a lesů. Společnost Sedlecký kaolin problémy přiznává, už v minulosti od inspektorů několik pokut za překročení limitů dostala.
23. 2. 2024|

Ostrov na Karlovarsku chce místo problematických garáží postavit byty. Někteří lidé je ale odmítají prodat

V sedmdesátých letech si je lidé postavili svépomocí, dnes jsou jedním z rizikových míst ve městě. Sto sedm garáží v Ostrově na Karlovarsku chce radnice zbourat a místo nich postavit městské byty. Nejdřív je ale musí vykoupit a s tím ne každý majitel souhlasí. V některých z opuštěných garáží přitom přebývali bezdomovci. Město prostory nejdříve muselo vyklidit. S pracemi pomohli vězni.
14. 2. 2024|

Nemocnice v Ostrově otevřela zrekonstruované oddělení intenzivní péče. Přibyla lůžka, zvětšily se pokoje

Nemocnice v Ostrově na Karlovarsku otevřela nově zrekonstruované oddělení následné intenzivní péče za 106 milionů korun. Díky rekonstrukci se zvýšil počet intenzivních lůžek, zmodernizovalo se vybavení a podle nemocnice se zlepšil komfort pro pacienty i personál. Nové oddělení se tak zařadí mezi nejmodernější a největší pracoviště svého druhu v Česku, uvádí Barbora Vaculíková, generální ředitelka skupiny Penta Hospitals, do níž Nemocnice Ostrov patří.
4. 1. 2024|

Uhlí se v Božičanech netěží desítky let, půda se ale opakovaně propadá. Ruská ruleta, míní jeden z místních

Čtrnáct propadů půdy za posledních osm let už museli zabezpečit v Božičanech na Karlovarsku. Další propadlinu objevili místní nedávno kousek za obcí. Je to následek hlubinné těžby hnědého uhlí, která tam skončila už před sedmdesáti lety. Ač to zákon zakazuje, je možné, že chodby vedou přímo pod obcí.
29. 12. 2023|

Příměstské autobusy v Karlovarském kraji bude provozovat městský dopravní podnik

Meziměstské autobusové linky v Karlovarském kraji bude od ledna zajišťovat Dopravní podnik Karlovy Vary (DPKV), jehož vlastníkem je město Karlovy Vary. V pronájmu bude mít 170 autobusů, které zakoupil kraj za více než miliardu korun. Takzvanou vertikální spolupráci, při níž kraj zadá zakázku firmě, vlastněné jinou veřejnou korporací, odsouhlasilo i ministerstvo dopravy, řekl krajský zastupitel zodpovědný za oblast dopravy Jan Bureš (ODS).
26. 6. 2023|

V Česku žijí rodiče ruského ministra školství. Majetky, které nakoupili v 90. letech, prověřují české úřady

České úřady prověřují další nemovitosti kvůli vazbám na lidi blízké režimu Vladimira Putina. Jsou mezi nimi i karlovarské byty rodiny ruského ministra školství Sergeje Kravcova, který mimo jiné nařizuje školám, aby hájily ruskou agresi proti Ukrajině. V jednom z karlovarských bytů bydlí jeho rodiče.
6. 2. 2023|

K cestování veřejnou dopravou na Karlovarsku vystačí jedna karta

K jízdě veřejnou dopravou v Karlovarském kraji postačí od října jedna čipová karta. Kraj se dohodl na společném standardu s provozovateli autobusů i vlaků. K nákupu časových jízdenek mohou lidé použít Karlovarskou kartu, Plzeňskou kartu nebo In Kartu Českých drah. Systém zatím nebude funkční jen v hromadné dopravě krajského města a Ostrova. I tam se ale na integraci jízdenek pracuje.
30. 9. 2019|

Chybějící nebo nefunkční hromosvody zvyšují riziko požáru, problémem jsou i zrezlé svorky

Revizní technici i záchranáři upozorňují na špatné či chybějící hromosvody, je to podle nich zbytečné riziko, které často vídají hlavně u starších domů. Každý rok blesky zapálí kolem třiceti domů.
20. 6. 2019|