TÉMA

Hlávkův most

Traktory odjely z Prahy, jeden boural. Dopoledne při protestní jízdě zemědělců kolabovala doprava

Po jedné hodině odpoledne začaly z Prahy postupně odjíždět traktory zemědělců, kteří v metropoli protestovali proti politice vlády, později odpoledne už území metropole opustily úplně. Část zemědělské techniky stála přímo před Úřadem vlády a blokovala průjezd částí nábřeží Edvarda Beneše, většina parkovala na Letenské pláni. Odpoledne se jeden z traktorů střetl v Letenském tunelu s osobním autem. Na Letné a u Strakovy akademie zaparkovali zemědělci po jedenácté dopoledne, předtím několik hodin jezdili pražskými ulicemi. V ranní špičce proto kolabovala doprava na magistrále a na nábřeží v Holešovicích, později byly potíže hlavně na Letné.
7. 3. 2024Aktualizováno7. 3. 2024, 17:54|

Tramvaje měsíc neprojedou po Hlávkově mostě. Provoz na Libeňském je naopak částečně obnoven

Kvůli rekonstrukci tramvajové trati na Hlávkově mostě v Praze od soboty víc než měsíc nepojedou tramvaje mezi zastávkami Vltavská a Těšnov. Zavedena bude náhradní doprava, omezení má podle dopravního podniku trvat do 26. března. Současně se tramvaje částečně vrátí na Libeňský most, linky 1 a 27 budou jezdit z holešovické strany k uzavřené části soumostí, kde vznikne provizorní zastávka s obratištěm.
17. 2. 2024|

Další opravy v Praze zastavily tramvaje v Holešovicích a omezily dopravu na magistrále

V hlavním městě probíhají další prázdninové opravy, které omezují řidiče i cestující MHD. Provoz tramvají v části Holešovic od pondělí zastavila modernizace vlakové trati. Správa železnic tam instaluje ochranný rám pro výstavbu nového železničního mostu u Výstaviště. Silničáři navíc začali pracovat i ve spodní části magistrály.
31. 7. 2023|

Na kterém pražském mostě roste rozmarýnka? Nad Vltavou jich je dvacet, další stojí nad Berounkou a Rokytkou

Praha má další most. Přesněji je to lávka pro pěší a cyklisty, která dostala pojmenování podle ostrova Štvanice. Ten spojuje s Holešovicemi a Karlínem a nahrazuje dosavadní přívoz. Z historického pohledu je to jubilejní dvacátý most přes Vltavu, geograficky je to po proudu patnácté přemostění Vltavy v Praze. Ve skutečnosti je ale v Praze mostů mnohem více, často se na ně ale zapomíná, protože nevedou přes Vltavu.
28. 7. 2023|

Otevření Štvanické lávky se odkládá, stavaře zpomalilo složité podloží

Otevření Štvanické lávky mezi pražskými Holešovicemi a Karlínem bude mít zpoždění. Důvodem jsou složitější geologické podmínky v plavebním kanále, než se čekalo. Lávka bude zprovozněna v první polovině letošního roku. Přesný termín stanoví technický dozor stavby, řekl ve čtvrtek náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti).
2. 3. 2023|

Kurýři společnosti Wolt v Praze protestovali proti způsobu odměňování

Několik desítek kurýrů rozvážkové společnosti Wolt odpoledne v centru Prahy podruhé v tomto měsíci protestovalo proti změně systému odměňování, kvůli kterému jim podle nich klesly výdělky. Sešli se na Václavském náměstí, odkud se později vydali na pochod okolními ulicemi přes magistrálu před holešovické sídlo firmy. Tam po osmnácté hodině akci ukončili.
14. 2. 2023Aktualizováno14. 2. 2023, 19:11|

Za letošní opravy pražských silnic a mostů zaplatí magistrát dvě a půl miliardy korun

Pražský magistrát letos investoval do oprav komunikací zhruba 2,5 miliardy korun, což meziročně znamená zhruba 870milionový nárůst. Mezi nejvýznamnější stavby patří podle vedení Prahy rozšíření Strakonické ulice nebo oprava povrchu Hlávkova mostu. Magistrát v uplynulých měsících často čelil kritice opozice zejména kvůli množství uzavírek a jejich koordinaci.
2. 12. 2021|

Podchody pod Hlávkovým mostem u stanice Vltavská se proměňují ve sportoviště

V podchodech pod Hlávkovým mostem v Praze 7 vzniká veřejně přístupné zastřešené sportoviště. Lidé jej budou moci využívat celoročně a přístupné bude zdarma. Nyní se prostory nedaleko metra Vltavská upravují, sportoviště by mělo být veřejnosti k dispozici asi do měsíce. Podchody zůstanou pro pěší nadále průchozí, řekli v úterý radní hlavního města a místostarostka Prahy 7 Hana Třeštíková (Praha Sobě), starosta Prahy 7 Jan Čižinský (Praha Sobě) a náměstek primátora Adam Schreinherr (Praha Sobě).
2. 11. 2021|

V Praze začala oprava Hlávkova mostu. Doprovází ji kolony

Na pražské Severojižní magistrále to vypadá, jako by se vše vrátilo do normálu – před Hlávkovým mostem od rána jen zvolna popojíždějí kolony aut. Projevilo se tak zúžení do jednoho jízdního pruhu na mostě samotném, kde začala oprava. Omezení potrvá až do 11. května.
22. 4. 2020|

Oprava Hlávkova mostu začne na konci dubna. Auta budou jezdit v jednom pruhu

Hlávkův most v Praze podstoupí první část rekonstrukce. Technická správa komunikací (TSK) vymění nejpoškozenější přechodové panely mezi jednotlivými částmi soumostí. Informaci potvrdila mluvčí TSK Barbora Lišková. Práce začnou 22. dubna, výměna skončí 11. května 2020. Auta budou jezdit v jednom pruhu, tramvajovou dopravu opravy neomezí.
8. 4. 2020|

Bourání Hlávkova mostu v Praze není nutné, ukázala diagnóza. Výjimkou je část u Vltavské

Základy, pilíře a nosné oblouky pražského Hlávkova mostu jsou v pořádku a není tak nutná jeho demolice. Musí se však zbourat jedna část u Vltavské, která je ve špatném stavu. Vyplývá to z odborné diagnózy, kterou ve středu představili náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha sobě) a ředitel Kloknerova ústavu ČVUT Jiří Kolísko. Praha momentálně připravuje projekt opravy mostu.
11. 3. 2020|

Most Legií i ten Hlávkův se zčásti uzavřely. Odborníci zjišťují, v jakém jsou stavu

Doprava na Hlávkově mostě přes Vltavu a ostrov Štvanici v Praze je o posledním březnovém víkendu zúžena do dvou pruhů z důvodu zatěžovacích zkoušek. Měření začalo v sobotu ráno a potrvá do nedělní noci. Tramvajová linka 14 bude celý víkend most objíždět přes náměstí Republiky a Štefánikův most. Měření a dopravní omezení se týkají i mostu Legií: tramvaje ho objíždí a auta ve směru od Národního divadla mohou projet jen po kolejích.
30. 3. 2019|

Hlávkův most projde o víkendu zátěžovými testy. Tramvaje neprojedou, auta čeká omezení

Pražská Technická správa komunikací (TSK) uskuteční o víkendu na Hlávkově mostě zátěžové testy. Při nich bude omezen průjezd aut a zcela přerušen provoz tramvají. Zkouška je součástí celkové diagnostiky mostu, který je dlouhodobě ve špatném stavu. Odborníci nyní rovněž zkoumají piloty a materiály, z nichž je most postaven. Oprava mostu by mohla začít už v příštím roce.
13. 3. 2019|

Průzkum pro metro D, byty pro chudé a miliarda korun do škol. Cíle pražské koalice na šest měsíců

Vedení Prahy chce do půl roku zahájit geologický průzkum metra D, vytipovat pozemky pro stavbu nových bytů nebo přidat miliardu korun na platy zaměstnanců škol. Půlroční plán představili zástupci Pirátů, uskupení Praha sobě (PS) a Spojených sil pro Prahu (TOP 09 a STAN). Vedení města chce také zpracovat návrh koncepce bytové politiky, dokončit diagnostiku Libeňského a Hlávkova mostu, vyčlenit byty pro seniory a rodiny s dětmi nebo řešit budoucnost nemocnic Na Bulovce a Na Františku. Prahu také čeká jednání se státem i starosty dotčených městských částí o možné výstavbě vládní čtvrti v Letňanech. V příštím týdnu radní schválí rozdělení rozpočtové rezervy určené na investice.
4. 2. 2019Aktualizováno4. 2. 2019, 18:45|