TÉMA

Císařský ostrov

Muž viněný z požáru na Císařském ostrově uzavřel dohodu o vině a trestu. Má jít na osm let do vězení

Třicetiletý muž, jehož obžaloba viní ze založení požáru stájí na Císařském ostrově v Praze, uzavřel se státní zástupkyní dohodu o vině a trestu. Podle ní by si měl odpykat osm let ve vězení, řekl mluvčí pražského městského státního zastupitelství Aleš Cimbala. Soud bude podle něj schvalovat dohodu ve středu 20. prosince. V ohni zahynulo šest koní a dva poníci, kteří patřili jezdecké škole. Předběžná škoda byla vyčíslena na 3,5 milionu korun.
15. 12. 2023|

Policie navrhla obžalovat muže ze založení požáru, při kterém uhořelo osm koní

Pražští kriminalisté podali návrh na obžalobu třicetiletého muže, který podle nich v dubnu založil požár stájí na Císařském ostrově v Praze. V ohni zahynulo šest velkých koní a dva poníci. Policie o tom informovala na sociální síti X. Za spáchání trestných činů obecné ohrožení, poškození cizí věci a týrání zvířat hrozí muži v případě odsouzení až patnáctileté vězení. Koně patřili jezdecké škole, předběžná škoda byla vyčíslena na 3,5 milionu korun.
24. 10. 2023|

Soud poslal do vazby muže, který podle policie založil požár stájí na Císařském ostrově v Praze

Soud poslal do vazby devětadvacetiletého muže, kterého policie stíhá kvůli založení požáru stájí na Císařském ostrově v Praze. Informovala o tom mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 7 Iva Kaňáková. Detektivové muže obvinili z poškození cizí věci a týrání zvířat, v případě odsouzení mu hrozí až šestileté vězení. Při požáru minulý týden zahynulo osm koní patřících jezdecké škole, předběžná škoda dosáhla 3,5 milionu korun.
17. 4. 2023|

Policie zadržela muže, který je podezřelý ze založení požáru ve stájích na Císařském ostrově

Kriminalisté ve středu večer zadrželi muže, kterého podezírají ze založení požáru stájí na Císařském ostrově v Praze. Před dvěma dny při něm uhynulo osm koní, předběžná škoda dosáhla 3,5 milionu korun. Zadržený muž je podezřelý ještě z dalších trestných činů, uvedla policie na Twitteru, další podrobnosti ale nesdělila.
13. 4. 2023|

Při požáru stájí na pražském Císařském ostrově uhynulo osm koní

Osm koní uhynulo v úterý odpoledne při požáru stájí na Císařském ostrově v pražské Bubenči. Lidé při požáru zraněni nebyli, řekl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.
11. 4. 2023|

Případ zřícené pražské Trojské lávky nekončí. Žalobce se odvolal proti osvobozujícímu rozsudku

Státní zástupce podal odvolání v neprospěch obžalovaných v případu zřícené Trojské látky, které Obvodní soud pro Prahu 7 letos v březnu osvobodil. Obžalobě za nedbalostní obecné ohrožení čelí projektant lávky Jiří Stráský a šéf oddělení mostů Technické správy komunikací (TSK) Antonín Semecký.
29. 4. 2022|

Soud osvobodil oba muže stíhané kvůli pádu pražské Trojské lávky. Verdikt není pravomocný

Soud v kauze zřícení pražské Trojské lávky osvobodil projektanta Jiřího Stráského i šéfa oddělení mostů Technické správy komunikací (TSK) Antonína Semeckého. Úterní verdikt není pravomocný, státní zástupce pro oba muže žádal podmíněné tresty. Neštěstí se stalo v prosinci 2017, čtyři chodci při něm utrpěli vážná zranění. Lávka spojovala Troju s Císařským ostrovem, denně po ní procházely stovky lidí včetně rodin s dětmi mířících do zoo.
8. 3. 2022Aktualizováno8. 3. 2022, 16:51|

Nová Trojská lávka již slouží chodcům a cyklistům. Kvůli vládním opatřením se otevřela bez stříhání pásky

Od pátečního odpoledne je možné dojít suchou nohou z pražské Troje na Císařský ostrov. Otevřela se Trojská lávka, která vznikla jako náhrada té, která se zřítila v prosinci 2017. Kvůli epidemickým opatřením proběhlo otevření bez jakékoli ceremonie. S otevřením nové lávky také po necelých třech letech končí provoz přívozu P8, který ji dočasně nahrazoval.
23. 10. 2020Aktualizováno23. 10. 2020, 18:00|

Na Trojskou lávku vjelo deset aut. Začaly zátěžové testy

Nová Trojská lávka v Praze již stojí, lidé na ni ale zatím nemohou – zato na ni vjela auta. Zatím začalo testování, které má zaručit, že ji nepotká osud její předchůdkyně, která se koncem roku 2017 zřítila. Spojnice Císařského ostrova a Troje by se měla otevřít veřejnosti letos v říjnu.
22. 9. 2020Aktualizováno22. 9. 2020, 20:18|

Soud začal projednávat zřícení Trojské lávky. Praha chce od obžalovaných 8,2 milionu

Soud začal v úterý projednávat zřícení Trojské lávky, při kterém v roce 2017 utrpěli čtyři chodci těžkou újmu na zdraví. Obžalobě z nedbalostního obecného ohrožení čelí autor lávky Jiří Stráský a bývalý vedoucí oddělení mostů Technické správy komunikací (TSK) Antonín Semecký. Oba muži vinu odmítají.
15. 9. 2020|

Bourání Hlávkova mostu v Praze není nutné, ukázala diagnóza. Výjimkou je část u Vltavské

Základy, pilíře a nosné oblouky pražského Hlávkova mostu jsou v pořádku a není tak nutná jeho demolice. Musí se však zbourat jedna část u Vltavské, která je ve špatném stavu. Vyplývá to z odborné diagnózy, kterou ve středu představili náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha sobě) a ředitel Kloknerova ústavu ČVUT Jiří Kolísko. Praha momentálně připravuje projekt opravy mostu.
11. 3. 2020|

Pošlete projektanta Trojské lávky před soud, navrhli policisté žalobci. Spis má tisíce stran

Projektantovi Trojské lávky Jiřímu Stráskému a také Antonínu Semeckému, který dříve měl na starost správu pražských mostů, hrozí soud. Upozornil na to deník Právo, podle kterého policie dokončila vyšetřování předloňského pádu lávky a navrhla státnímu zástupci, aby oba obžaloval. Za obecné ohrožení z nedbalosti by mužům hrozilo až osm let vězení, kdyby je soud uznal vinnými z neštěstí, při kterém utrpěli zranění čtyři lidé.
18. 12. 2019Aktualizováno18. 12. 2019, 09:41|

Praha vyjednává s pojišťovnou, aby lidé za pád Trojské lávky dostali odškodnění dřív

Lidé postižení pádem Trojské lávky by se měli dočkat slibovaného odškodnění dříve. Hlavní město uzavře s Kooperativa pojišťovnou dohodu o spolupráci na odškodnění, jejímž cílem je poskytnout zraněným peníze dříve, než skončí policejní vyšetřování a bude znám viník. Dohodu města s pojišťovnou musí ještě schválit zastupitelé.
14. 1. 2019|