TÉMA

Černý Most

Soud nepravomocně potrestal mladíka 17 a půl lety vězení za vraždu taxikáře na Černém Mostu

Ivan Pašku, který ubodal řidiče Boltu na pražském sídlišti Černý Most a odjel s jeho autem, si má podle čtvrtečního nepravomocného rozsudku odpykat 17,5 roku ve vězení. Součástí verdiktu je také vyhoštění z Česka na neurčitou dobu. Sedmadvacetiletý muž z Ukrajiny se k předem naplánovanému činu přiznal, nedokázal ale vysvětlit, proč jej spáchal. Pozůstalým by měl jako odškodné zaplatit téměř milion korun.
1. 2. 2024|

Pražský okruh u Černého Mostu se rozšíří na šest pruhů. ŘSD má územní rozhodnutí

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) získalo územní rozhodnutí na rozšíření Pražského okruhu u Černého Mostu. Měl by mít šest pruhů. Na Twitteru o tom informoval ředitel ŘSD Radek Mátl. Podnik už má podle něj pro rozšíření částečně zpracovanou dokumentaci pro stavební povolení a zahájilo také majetkoprávní přípravu.
16. 6. 2023|

Úsek Pražského okruhu u Běchovic získal pravomocné územní rozhodnutí, začne výkup pozemků

Úsek Pražského okruhu mezi Běchovicemi a dálnicí D1 má platné územní rozhodnutí. Pravomocně ho potvrdil jihočeský krajský úřad, který případ řešil kvůli námitkám na možnou podjatost pražského magistrátu. Silničáři tak mohou začít s výkupem pozemků pro stavbu, měla by být zahájena v roce 2024. Informovalo o tom Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).
15. 6. 2022Aktualizováno15. 6. 2022, 16:02|

Městská knihovna otevřela na Černém Mostě první samoobslužný kiosek

Čtenáři mohou navštívit první zcela samoobslužnou pobočku Městské knihovny v Praze. Pobočka s názvem Kiosek se nachází v obchodním domě Centrum Černý Most. Otevření pobočky je součástí projektu, jehož cílem je mimo jiné rozšířit dobu, po kterou jsou veřejnosti služby knihovny přístupné.
22. 3. 2022|

Na Černém Mostě se otevřelo zatím největší parkoviště P+R v Praze. Pojme téměř devět set aut

Řidiči přijíždějící do Prahy mohou zaparkovat na novém záchytném parkovišti P+R na Černém Mostě v Chlumecké ulici. Parkovací dům má osm set osmdesát šest parkovacích stání, z nichž část je pro elektromobily nebo vozy poháněné LPG. Stavba vyšla na asi půl miliardy korun a město získalo asi polovinu peněz z evropských fondů. Další záchytná parkoviště vzniknou v Hostivaři, v Nových Butovicích nebo na Zličíně.
1. 12. 2021Aktualizováno1. 12. 2021, 19:03|

Praha buduje nová záchytná parkoviště, na stávajících zdražila

Praha začala budovat další záchytná P+R parkoviště. Ta slouží k tomu, aby na nich řidiči mohli svá auta nechat a pokračovat po městě hromadnou dopravou. Po deseti letech na nich ale metropole zároveň navýšila cenu, někde až pětinásobně.
8. 9. 2021|

Cena stání na většině P+R parkovištích v hlavním městě se od srpna zvýšila

Stání na placených Park and Ride parkovištích (P+R) v Praze se od srpna většinou prodraží. Hlavní město jich momentálně provozuje dvacet. Dosud vyšlo celodenní parkování na placených P+R parkovištích, s výjimkou toho u Kongresového centra, na dvacet korun. Nyní bude parkování dražší, výrazně víc řidiči zaplatí v centru města. Cílem je, aby lidé, kteří do města přijíždějí například za prací, zaparkovali na okraji metropole, a poté použili MHD.
2. 8. 2021|

Jižní spojka kvůli opravě kolabovala. Policie žádala řidiče, aby Prahu objížděli

Mnohakilometrová kolona aut se utvořila odpoledne v Praze na Jižní spojce ve směru na Černý Most. Důvodem byla oprava silnice a s ní spojené zúžení vozovky v oblasti Štěrbohol. Fronta sahala až na dálnici D1 ve směru do Prahy. Policie řidiče vyzývala, aby se průjezdu metropolí pokud možno vyhnuli, jinak musí počítat i s několikahodinovým zdržením.
13. 7. 2021Aktualizováno13. 7. 2021, 22:08|

Z Holešovic na Černý Most v Praze budou jezdit elektrobusy

Na autobusové lince číslo 201 pražské hromadné dopravy budou v budoucnu jezdit vozy poháněné elektřinou. Důvodem je zlepšení kvality ovzduší. Dopravní podnik zahájí práce na elektrifikaci linky z Nádraží Holešovice na Černý Most. Vyplývá to z dokumentu, který schválili pražští radní. Podnik připravuje elektrifikaci také na dalších linkách.
12. 7. 2021|

30 let zpět: Stavba metra z Vysočan na Černý Most

Před třemi dekádami zpravodajství sledovalo výstavbu posledního úseku linky metra B, takzvanou trasu IV.B z Vysočan na Černý Most. Úsek je dlouhý 6, 3 kilometru a zahrnuje pět stanic metra od zastávky Českomoravská po stanici Černý Most.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
12. 3. 2021|

Vlaky z Vysočan do Mstětic pojedou stošedesátkou, zastaví na Černém Mostě. Rekonstrukce trati začíná

Začala modernizace železniční trati z pražských Vysočan do Mstětic. Práce potrvají čtyři roky, po nich vlaky zrychlí až na 160 kilometrů za hodinu a vznikne také nová zastávka Rajská Zahrada, která obslouží sídliště Černý Most a umožní přestup na metro na stejnojmenné stanici.
23. 6. 2020|

Sídliště jako králíkárna? V pražském Černém Mostě či Ďáblicích život klíčí mezi panely

Panelová sídliště mají pověst nocleháren. To se ale začíná měnit. V Česku v nich žije asi 2,7 milionu lidí a ti začínají ve svých čtvrtích vytvářet kulturní kvas. Jestli se z něj vyklube proměna sídlišť v místa, kam se bude jezdit za společenskými událostmi, záleží teď hlavně na obcích. Tomu se věnovala panelová diskuze v Centru architektury a městského plánování v Praze (CAMP) nazvaná „Sídliště nejsou králíkárny!“ Ukázala i příklad vídeňského sídliště, kde chce bydlet každý.
20. 5. 2018|