Natočili jsme záběry vzdušných jevů, jejichž původ neznáme, potvrdil Pentagon

Americké námořnictvo potvrdilo pravost nahrávky létajících objektů, jejichž původ není schopné vysvětlit. Záběry, které natočili američtí vojenští piloti, se objevily na veřejnosti před dvěma lety, nebylo ale jasné, zda jsou autentické. Pentagon teď jejich pravost potvrdil. Zároveň přiznal, že neví, co přesně zachycují.

Jde o celkem tři videa, která natočily americké stíhačky v letech 2004 a 2015. Piloti se podivují nad velmi rychlými oblými předměty bez křídel, které ve vzduchu provádějí zvláštní manévry.

„Nemám ponětí, co jsem viděl,“ vzpomínal později podle webu listu The New York Times pilot David Fravor. „Nemělo to žádné trysky, křídla ani rotory a bylo to rychlejší než naše (stíhačky) F-18.“ 

Záběry se dostaly na veřejnost v prosinci 2017 a březnu 2018, kdy je zveřejnil list The New York Times ve spolupráci se soukromou výzkumnou organizací To the Stars Academy of Arts and Sciences, která se zabývá UFO a možnými mimozemskými formami života.

Námořnictvo: Byly to neidentifikované vzdušné jevy

Americké námořnictvo teď autenticitu záběrů potvrdilo. „Tři videa (jedno z roku 2004 a dvě z roku 2015) ukazují vniknutí neidentifikovaných vzdušných jevů do našich vojenských výcvikových oblastí,“ uvedl podle webu televize NBC mluvčí amerického námořnictva Joseph Gradisher. 

Armáda případy klasifikuje jako „neidentifikovaný vzdušný jev,“ aby se vyhla zprofanovanému výrazu UFO. Termín „neidentifikovaný vzdušný jev“ popisuje „jakýkoliv létající jev, který nelze okamžitě indetifikovat,“ dodal Gradisher. Armáda podle něj původ jevů nadále vyšetřuje.