V Paříži zadržovali neznámí ozbrojenci 18 lidí

Paříž - Trojice neznámých ozbrojenců držela několik hodin v obchodě ve Villeneuve-la-Garenne na severozápadním předměstí Paříže 18 lidí. Speciální jednotka později rukojmí osvobodila, nikdo při incidentu nebyl zraněn. Po útočnících se pátrá; nešlo zřejmě o teroristický čin, ale o loupežné přepadení. Podle některých informací dokonce lidé nebyli zajati, jen se před lupiči schovali v jídelně a jiných místech nákupního centra.

„V asi 6:30 dva nebo tři ozbrojení zločinci vnikli do obchodu (irského oděvního podniku) Primark na předměstí Villeneuve-la-Garenne. Nejspíš se zprvu jednalo o pokus o ozbrojenou loupež,“ řekl agentuře AFP policejní představitel.

Osmnáct lidí, kteří se v místě útoku nacházeli, policie evakuovala kolem půl jedenácté. Okolí nákupního centra Qwartz bylo uzavřeno a po útočnících se pátrá.

Policie se o přepadení podle místních médií dozvěděla poté, co jedna zaměstnankyně v sedm hodin ráno poslala svému příteli SMSku, že je s ostatními kolegy zajata dvěma ozbrojenci.

Incident se odehrál v době, kdy ve Francii platí mimořádná protiteroristická bezpečnostní opatření. Pohotovost byla zvýšena hlavně poté, co teroristé zavraždili v lednu na několika místech Paříže 17 lidí.

Policie uzavřela okolí nákupního centra Qwartz (zdroj: ČT24)