Adolf Hitler odebrán rodičům sociálkou

Holland Township (USA) - Americké úřady odebraly rodičům tříletého Adolfa Hitlera a jeho dvě mladší sestry, jejichž jména rovněž připomínají nacistickou éru. Napsala to dnes agentura AP. Rodina se poprvé dostala do hledáčku médií před měsícem, když tamní pekařství odmítlo na narozeninový dort napsat celé jméno tříletého Adolfa. Sociální pracovníci si pro malého Hitlera a jeho dvě mladší sestry JoyceLynn Aryan Nation a Honszlynn Hinler Jeannie přišli v pátek.

Mluvčí sociálního úřadu pro mladistvé a rodinné záležitosti (DYFS) Kate Bernyková odmítla záležitost komentovat. Řekla jen, že stát by rodičům děti jen kvůli jménům neodebral.

„Šťastné narozeniny Adolfe Hitlere“

Otec dětí Heath Campbell, který má podle AP dům vyzdobený hákovými kříži, o sobě tvrdí, že je příbuzný bývalého člena SS. S manželkou Deborah na sebe upozornili, když si stěžovali na pekárnu, která jim pro syna Adolfa odmítla připravit narozeninový dort. Cukrář na něj totiž nechtěl napsat „šťastné narozeniny Adolfe Hitlere“.

„Musí jméno akceptovat. Jméno je jméno. Kluk nevyroste a nebude dělat, co (Hitler) dělal,“ řekl AP před měsícem Heat Campbell. Svého syna tak prý pojmenoval, protože se mu jméno líbí a protože nikdo jiný na světě takové jméno nemá. Obchod rovněž odmítl napsat na dort narozeninové přání pro JoyceLynn Aryan Nation, které budou za měsíc dva roky.