„Argentinský Fritzl“ zplodil se svou dcerou sedm dětí-vnoučat

Buenos Aires - Sedm dětí zplodil se svou dcerou Armando Lucero z argentinské Mendozy. Otcovství "argentinského Fritzla" potvrdily u všech dětí testy DNA. Úřady nyní čekají na výsledky psychologických testů. Pokud soud násilníka uzná vinným, hrozí mu až 50 let vězení. Tento týden byl odhalen podobný případ v Chile, kde Manuel Jesús Bartierra s dcerou zplodil čtyři děti.

Dnes 67letý Argentinec Armando Lucero z města Mendoza začal svou dceru zneužívat, když jí bylo osm let; v patnácti poprvé otěhotněla. Dětem z incestního vztahu je nyní mezi dvěma a 19 lety, jejich matce 35 let. Na rozdíl od Rakušana Josefa Fritzla Lucero sice svou dceru nevěznil, opakovaně jí ale vyhrožoval a zastrašoval ji. Při zatýkání se bránil, že dcera se stykem souhlasila. Lucero je otcem 21 dětí: osm má z prvního manželství, šest se svou nynější partnerkou a sedm s dcerou. Je podezřelý také z toho, že znásilňoval i další dvě dcery.

V Chile policie zatkla tento týden osmačtyřicetiletého Manuela Jesúse Bartierru, který je obviněn z toho, že během čtrnáctiletého incestního vztahu s vlastní dcerou zplodil čtyři děti. Nyní jim je od osmi do čtyř let. Dcera se obrátila na policii jen proto, že se obávala, že nyní by mohl začít znásilňovat i jejich společné děti.

Obdobné případy incestu byly v poslední době odhaleny i v dalších zemích. V dubnu byl v Kalifornii odsouzen na doživotí otec, který se svou dcerou zplodil tři děti. V březnu byl v Kolumbii zatčen muž, který dceru znásilňoval téměř 30 let a zplodil s ní osm dětí.

Acebio Álvarez
Zdroj: ČT24