Z farmáře modelem v sedmdesáti? V Číně je možné vše

Peking - Stát se modelem nebo modelkou je snem milionů lidí. Povedlo se to i bývalému farmáři z Číny, kterému je víc než 70 let. Původní profesi už nedělá a k důchodu si přivydělává focením modních novinek pro dívky.

Čínská vysokoškolačka si na internetu rozjela svůj blog a online shop s módou. Tváří obchodu je teď - nezvykle - její dědeček. Díky němu se její prodeje zvedly až čtyřnásobně. „Říká nám, co se k čemu hodí a co bychom měly zlepšit. Má rád jasné a kontrastní barvy. Dává nám spoustu rad, jak kombinovat různé oblečení. Takže teď máme různé styly,“ prohlásila mladá žena.

Liou Čchia-pching, model:

„Jednou jsem se tak procházel po domě a viděl jsem vnučku a její kamarádky, jak dělají modní přehlídku. Zkusil jsem si jejich bundu, smály se a chtěly si mě vyfotit, a tak jsem řekl: proč ne?“

  • Liou Čchia-pching zdroj: ČT24
  • Liou Čchia-pching zdroj: ČT24

Bývalý farmář jako model baví celou Čínu

Liou je bývalý farmář a k módě měl daleko. Nyní ale stejně pracuje v módní branži na plný úvazek. Kromě toho, že fotí pro svou vnučku, si ho najímají i další agentury. Navíc jeho fotky kolují na internetu po celé Číně. Zájem má o něj dokonce i tamní televize. „Nikdy bych nevěřil, že se to přihodí zrovna mně. Moje jméno je známé, putuje na internetu po celé zemi. Cítím se velmi šťastný, můj život se změnil,“ podotkl model.

I když je Liou jako model úspěšný, setkal se i s kritikou. Některým nenechavcům se totiž nelíbí jeho věk. On sám si z toho ale nic nedělá a prý to bude dělat tak dlouho, dokud mu bude sloužit zdraví a bude o něj zájem.

Modelem v sedmdesáti: V Číně to není problém (zdroj: ČT24)