Další moderátor BBC má opletačky se zákonem

Londýn – Britská policie dnes zatkla známého moderátora BBC Stuarta Halla kvůli podezření ze znásilnění. Podle britských médií má jít o obvinění ze 70. let a 80. let. Hall pracuje pro BBC přes 50 let. V 70. letech se proslavil moderováním soutěže a sportovního pořadu. Dodnes je populární, letos dostal dokonce od královny řád Britského impéria.

Policisté zatkli dvaaosmdesátiletého Halla v jeho domě ve Wilmslow na severu Anglie, poté ho několik hodin vyslýchali. Propuštěn byl na kauci a před soudem se objeví 7. ledna. Policie uvedla, že obvinění se týká údajného sexuálního napadení tří dívek ve věku devět až 16 let v letech 1974 až 1984.

BBC ihned oznámila, že dokud neskončí vyšetřování, nebude se Stuart Hall nebude ve vysílání objevovat. Pro stanici to znamená další nepříjemnost poté, co se v říjnu ukázalo, že její další slavný moderátor, již zesnulý Jimmy Savile, během let zneužil řadu dětí. Policie upozornila, že zatčení se Savileem nesouvisí. Kvůli zmatkům kolem kauzy Jimmyho Savilea a následnému lapsusu s falešným obviněním lorda McAlpinea dokonce rezignoval ředitel BBC, byl také pozastaven investigativní pořad Newsnight. 

Hall pracuje pro BBC přes 50 let. V 70. letech se proslavil moderováním soutěže It's A Knockout a pak jako první uváděl televizní sportovní pořad A Question of Sport. Dodnes je oblíbeným komentátorem fotbalových utkání na rozhlasové stanici BBC 5. Letos v lednu dostal od královny řád Britského impéria.

Vydáno pod