Další mrtvý prokurátor v Texasu - náhoda, nebo pomsta?

Dallas - Americká policie posílila vyšetřování víkendové vraždy texaského prokurátora Mika McLellanda. V okrsku Kaufman je to už druhý mrtvý prokurátor od začátku roku. Není jasné, kdo je zabil. Objevily se úvahy o pomstě rasistického gangu nebo o činu drogových kartelů.

Prokurátor Mike McLelland věděl, že dělá nebezpečnou práci. Z budovy soudu tento bývalý voják nevycházel dva dny po sobě stejnými dveřmi. Když 31. ledna někdo zastřelil jeho kolegu prokurátora Marka Hasseho při cestě do práce, vzkázal McLelland vrahovi: „Vytáhneme tě, ať už se skrýváš v jakékoliv díře, přitáhneme tě zpátky a necháme lidi z okrsku Kaufman, aby tě stíhali v plném rozsahu práva.“ 

Jenže teď je sám McLelland také mrtvý a s ním našli v jeho domě mrtvou i jeho ženu. 

Zatím policie nepotvrdila, že by vraždy obou prokurátorů souvisely. „Podle mne to nevypadá jako náhoda. Byl to cílený útok,“ je přesvědčený starosta města Forney. „Je to velmi šokující. Dokud nebudeme vědět, co se přesně stalo, nemohu potvrdit, že oba případy souvisejí. Ale usuzujeme, že tomu tak je,“ komentoval situaci šéf místní policie Chris Aulbaugh. 

Police od sobotního večera přidělila ochranku pracovníkům místní prokuratury. Kdo stojí za smrtí obou prokurátorů, není zatím jasné, vyšetřování se ale zatím zaměřilo na místní rasistickou skupinu Árijské bratrstvo. To nedávno pohrozilo místní justici, která začala stíhat desítky členů organizace. 

Policie také prověřuje, zda zabití prokurátorů nesouvisí s vraždou ředitele věznice v Coloradu 19. března. Nebývá běžné, aby zločiny na místní úrovni řešila i federální policie. To, co se děje v Texasu, se ale natolik vymyká, že případ zaměstnává i centrálu FBI ve Washingtonu, na místo poslala desítky svých agentů.

Události o vyšetřování vražd prokurátorů v Texasu (zdroj: ČT24)
Vydáno pod