Z trezorů na francouzské riviéře opět zmizely desetitisíce eur

Nice - Na francouzské riviéře opět řádili zloději klenotů. V nedávné době jde už o třetí případ. Z pokojových sejfů v luxusním hotelu v Nice si odnesli šperky hostů za 40 tisíc eur (přes milion korun). Do některých trezorů se snažili dostat bez úspěchu. Zloději si zároveň odnesli i osobní doklady.

Krádeží šperků přibývá

Šperky, které nedávno ukradl neznámý ozbrojený muž z hotelu Carlton ve francouzském Cannes, měly hodnotu 103 milionů eur (v přepočtu asi 2,7 miliardy korun). V hotelu se právě konala výstava šperků. Jde o jednu z největších krádeží šperků v historii. Policie pátrá po neznámém maskovaném zločinci, který z hotelu ukradl zejména hodinky poseté diamanty. Z místa činu utekl pěšky.

Výstava šperků začala 20. července a měla trvat do konce srpna. Server Nice Matin oznámil, že se na ní představovaly šperky domu Leviev, jehož majitelem je Izraelec ruského původu Lev Leviev.

Krádež šperků v Cannes
Zdroj: ČTK/AP/Lionel Cironneau

V Cannes se přitom kradlo i při letošním filmovém festivalu. Zloději si v noci v hotelu vzali šperky, které měly být věnované filmovým hvězdám. Škodu policie odhadla na více než milion dolarů (přes 20 milionů korun).