Další útoky nožem v Číně: Dnes zemřelo šest lidí

Peking - Číňan vyzbrojený nožem dnes v Pekingu usmrtil šest lidí. Policie se domnívá, že motivem byl majetkový spor. Jde dnes o druhý podobný útok v Číně. Při tom předchozím na jihu země pobodal vesničan sedm osob a jedno dítě a ženu přitom těžce zranil.

V obou případech byli pachatelé zatčeni. V Pekingu jde o čtyřiatřicetiletého muže, který napadl své oběti ve čtvrti Chuaj-žou na severu čínské metropole. Viník prý trpí duševní poruchou.

Na jihu Číny pobodal vesničan sedm svých spoluobčanů. Těžce přitom zranil čtyřletého chlapce a jednu ženu. Incident se stal v autonomní oblasti Kuang-si a motiv útočníka zatím není jasný. Mezi sedmi napadenými byly dvě děti.

Útoky oživují vzpomínku na masakr spáchaný začátkem března také noži na nádraží v Kchun-mingu. Osm pachatelů tam zabilo tři desítky lidí a zranilo 140 osob. Úřady akci připsaly ujgurským separatistům.

Od té doby bylo z Číny hlášeno několik dalších násilností, při nichž pachatelé rovněž zabíjeli noži. 14. března při takové potyčce ve městě Čchang-ša v centru země zahynulo šest lidí. Účastníky srážky byli zřejmě rozhádaní trhovci.

Vydáno pod