Do Řecka se vracejí turisté, včetně Čechů

Praha – Červnové vítězství řecké Nové demokracie v parlamentních volbách ulevilo nejen eurozóně, ale také tamním hoteliérům. Zájem o dovolenou v Řecku totiž po volbách výrazně stoupl, a to nejen mezi Němci a Rusy, ale také mezi českými turisty. Rezervace v tamních hotelích se zvedly až o pětinu.

Po mnoha měsících mají řečtí hoteliéři opět důvod k radosti. Zájem o dovolenou v Řecku totiž s výsledkem tamních parlamentních voleb začal stoupat. „Hned po volbách můžeme říct, že zájem o Řecko automaticky stoupl. Navýšení zájmu je přibližně deset až dvacet procent v některých hotelích,“ konstatuje honorární konzulka České republiky na Krétě Maria Nistazaki.

Zájem o Řecko ale nezpůsobil jen výsledek voleb. Je doba dovolených a kvůli předchozímu nezájmu návštěvníků byli hoteliéři nuceni zlevnit. V porovnání s uplynulým rokem až o pětinu. Pro srovnání například týdenní pobyt ve stejném čtyřhvězdičkovém hotelu na Krétě stál loni 18,990 korun a letos 16,990 korun. 

Do Řecka se ale nevracejí jen Češi. Ve velkém si rezervují své dovolené především Němci a Rusové. Podle odhadu cestovních kanceláří by letos do Řecka mělo odcestovat na dvě stě devadesát tisíc Čechů.

Reportáž Veroniky Markové a Hany Vorlíčkové (zdroj: ČT24)