V klenotnictví v centru Brna zloději vytrhli mříž a odnesli šperky a hodinky za dvacet milionů

Maskovaní zloději v pondělí ráno vyloupili klenotnictví v Rašínově ulici v Brně. Mříž vytrhli pomocí auta, pak rozbili sklo u dveří. Z místa si odnesli šperky a především hodinky za dvacet milionů korun. Policie po skupině pátrá.

Skupina čtyř zlodějů se u klenotnictví v Rašínově ulici pohybovala kolem čtvrté hodiny ráno. „Dosud neznámí pachatelé za pomoci osobního vozu vytrhli mříž, dovnitř se dostali po rozbití dveří. Čtyři maskovaní muži tam během několika okamžiků odcizili zboží za miliony korun,“ potvrdil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Zloděje neodradilo ani to, že se klenotnictví nachází jen pár metrů od policejní služebny. Celá akce jim trvala necelé dvě minuty. „První policejní hlídka byla na místě za tři minuty dvacet vteřin,“ řekl policejní mluvčí.

Zloději si odnesli hlavně luxusní hodinky

Kriminalisté na místě činu zajistili  veškeré stopy, vyhodnocují i kamerové záznamy. Majitel klenotnictví  František  Hanák vyčíslil hodnotu ukradeného zboží na dvacet milionů korun. „Zloději šli hlavně po drahých hodinkách. Zmizelo jich do stovky,“ řekl. Prodejna je od vykradení zavřená. „Budeme se ji snažit otevřít co nejdříve, snad už ve středu,“ řekl František  Hanák.

Policie v souvislosti s vloupáním pátrá po tmavém autě značky Audi, které dnes kolem čtvrté hodiny ráno projíždělo poblíž Moravského náměstí a které zachytily průmyslové kamery. 

Stejné klenotnictví si zloději vyhlédli i před čtyřmi lety

Klenotnictví v Rašínově ulici se dnes stalo cílem lupičů podruhé během čtyř let. V roce 2015 lupiči vtrhli do obchodu odpoledne a ukradli asi čtyřicet luxusních náramkových hodinek přibližně za čtyři miliony korun. Tento případ není uzavřený. Podle mluvčího má policie poměrně přesnou představu o podezřelých, případ ale není uzavřený i proto, že někteří z nich si odpykávají trest v cizině.