V Brně praskl vodovod v Gajdošově ulici. Tvořily se kolony

V Brně na velkém městském okruhu v Gajdošově ulici praskl v úterý ráno vodovod. Dva pruhy ze čtyř byly neprůjezdné, tvořily se proto kolony. Doprava byla svedená do jedné poloviny ulice, proudí už v obou směrech. Na ulici se vrátily i autobusové linky městské hromadné dopravy. Brněnské vodárny a kanalizace předpokládají, že opravy a dopravní komplikace potrvají celý den, část ulice zůstane uzavřená do čtvrtka.

Na místě jsou pracovníci vodáren. „Výkopové práce byly již ukončeny, zahajujeme práce na vlastní opravě havárie vodovodu,“ uvedla mluvčí vodáren Renata Hermanová. Předpokládá, že vodovod opraví ještě během úterý a obnoví tak dodávky vody pro 14 domů. Jejich obyvatelé tak nebudou muset chodit prot pitnou vodu do přistavené cisterny.

Auta už jezdí polovinou ulice Gajdošova v obou směrech. Do té doby řidiči objížděli místo havárie ulicemi Táborská a Jamborova, dopravu usměrňují policisté. Podle mluvčího policie Bohumila Maláška lze očekávat zdržení zvlášť v dopravní špičce. Druhá polovina silnice zůstane uzavřená minimálně do čtvrtka, po opravě samotného potrubí bude totiž třeba opravit i povrch vozovky.

Autobusové linky MHD projíždějící trasou z Tržní na Starou osadu neobsluhovaly podle dopravního podniku zastávky zastávky Škroupova a Otakara Ševčíka. Jezdily odklonem přímo z Tržní. Během dopoledne se ale linky na svou trasu vrátily. Zastávka Gajdošova zůstane bez obsluhy několik dní.