Provoz na D1 směrem na Brno stál kvůli nehodě tří kamionů a pěti dodávek

Dálnice D1 směrem na Brno se na zhruba devadesát minut zastavila kvůli nehodě tří kamionů a pěti dodávkových vozidel. Ke kolizi došlo na 140. kilometru. Levým jedním pruhem začala auta jezdit po 13:30. Jde o úsek dálnice mezi exity 134 Měřín a 141 Velké Meziříčí – západ.

Dva zranění skončili v nemocnici, řekla mluvčí krajské policie Dana Čírtková. Na místě přistál po poledni vrtulník záchranářů, který jednoho středně těžce zraněného člověka přepravil do nemocnice.

V nemocnici skončil i jeden lehce zraněný člověk, dalšího lehce zraněného stačilo ošetřit na místě, řekla ředitelka krajských záchranářů Vladislava Filová. Psa, kterého měla jedna zraněná řidička v autě, převzala městská policie ve Velkém Meziříčí.

Oznámení o nehodě policie dostala v 11:45. Auta havarovala před modernizovaným úsekem D1, kde se provoz zpomaluje. Nehodu podle policie způsobil řidič jednoho nákladního auta. „Nedobrzdil a ponarážel do aut, která byla před ním,“ uvedla policejní mluvčí Čírtková.

Další vážná nehoda s těžkým zraněním se stala odpoledne také u Jihlavy a blokovala až do zhruba půl šesté odpoledne provoz na 114. kilometru ve směru na Brno.