Policisté zasahují v Kyjově kvůli drogám. Na místě jsou kvůli třaskavinám i pyrotechnici

K zásahu kvůli drogám v Kyjově museli být přivoláni pyrotechnici, na místě se totiž našly neznámé chemikálie a třaskaviny. Policie kvůli podezření z držení, výroby a distribuce omamných látek zadržela několik lidí, které vyslýchá a provádí u nich domovní prohlídky. Část přilehlé Komenského ulice je kvůli vyšetřování pro dopravu stále uzavřená.

Akce začala ve středu a pokračuje i během čtvrtka. „Je zadrženo více osob, probíhají výslechy a jsou domovní prohlídky,“ přiblížil mluvčí Krajského státního zastupitelství Hynek Olma. Počet zadržených ani domovních prohlídek neupřesnil. Policisté ani státní zastupitelství zatím nechtějí poskytovat bližší informace. Zásah ale potvrdila i mluvčí Národní protidrogové centrály Barbora Kudláčková.

Mluvčí radnice Filip Zdražil uvedl, že je kvůli zásahu pro automobilovou dopravu uzavřená část Komenského ulice od křižovatky k vlakovému nádraží po křižovatku s Nětčickou ulicí. „Komunikujeme s policií a probíhá zajišťování důkazů. Nikdo není ohrožený na životě, zdraví ani majetku,“ řekl.

Podle místních obyvatel v jednom z domů někdo skladoval větší množství chemikálií. V uzavřené zóně odpoledne stálo auto firmy specializované na zacházení s chemikáliemi a kolem se pohybovali pracovníci v protichemických oblecích.

Na místě jsou i pracovníci v protichemických oblecích
Zdroj: ČT24