Soud poslal do vazby řidiče, který je podezřelý z tragické nehody v Brně

Třiačtyřicetiletý muž, který zřejmě ve středu srazil a zabil chodce v brněnské Fryčajově ulici, skončil ve vazbě, kam ho v sobotu poslal brněnský soud. Muž od nehody ujel, byl pod vlivem alkoholu a navíc měl u sebe neregistrovanou střelnou zbraň. Zpovídat se zřejmě bude zusmrcení z nedbalosti, neposkytnutí pomoci a z nedovoleného ozbrojování.

Nehoda se stala ve středu po 17:00 poblíž obřanského mostu na křížení s tramvají. Osobní vůz BMW stříbrné barvy tam srazil dvaapadesátiletého chodce, který mimo přechod přecházel frekventovanou silnici. Chodec i přes snahu záchranářů na místě zemřel.

Řidič z místa nehody ujel a asi o hodinu později dostali policisté informaci o požáru osobního vozu stejné značky poblíž Útěchova. „Následně se v obci podařilo zadržet muže, který vozidlo používá. Třiačtyřicetiletý zadržený byl pod vlivem alkoholu. Přístroj ukázal hodnotu téměř dvě promile,“ uvedl už dříve na policejním webu mluvčí Bohumil Malášek.

Při bezpečnostní prohlídce navíc policisté zjistili, že je muž ozbrojený pistolí, která není registrovaná, a muž ani navíc nemá zbrojní průkaz.

Podle dosavadních informací automobil ujel z místa havárie v Brně do Adamova a následně směrem na Útěchov. Policie žádá případné svědky, aby se ozvali na tísňovou linku 158.