Opilý muž řídil a usmrtil chodkyni. Soud v Břeclavi ho poslal na čtyři roky do vězení

Soud potrestal opilého řidiče (zdroj: ČT24)

Čtyři roky ve vězení a zákaz řízení na šest let za usmrcení chodkyně. Okresní soud v Břeclavi potrestal muže, který loni v dubnu řídil opilý, ve velké rychlosti vjel na chodník a srazil ženu, která na následky zranění zemřela. V autě se při nárazu do sloupu zranili celkem čtyři lidé.

Tragická dopravní nehoda se stala loni 16. dubna večer. Tehdy šestatřicetiletý Radek Baránek z Ostravska projížděl Sovadinovou ulicí, v krvi měl víc než promile alkoholu. „Řidič Škody Octavie přijížděl od centra Břeclavi, úsek bohužel nezvládl, nepřizpůsobil rychlost, narazil do veřejného osvětlení. Pak dostal smyk a narazil do plotu, kde stála chodkyně. Ta nehodu nepřežila,“ popsala policejní mluvčí Kamila Haraštová. 

Fotografie, kterou pořídil svědek nehody
Zdroj: ČT24/David Korda

Řidič u soudu toho, co udělal, litoval, ale proč pil a pak sedl za volant, nechtěl komentovat. Rozsudek zazněl po dvou hodinách jednání. Soud uznal Radka Baránka vinným a odsoudil ho ke čtyřem letům nepodmíněně. Řídit nesmí šest let.

„Co se týká výše trestu, tak ten je zcela v souladu s mým závěrečným návrhem, takže já jsem spokojená,“ řekla státní zástupkyně Karen Vanšová. Obhájce naopak s trestem spokojený nebyl a na místě se odvolal. Případem se bude muset zabývat Krajský soud v Brně.

Nehody pod vlivem alkoholu v 1. pololetí 2018
Zdroj: ČT24