Vojenská policie: Desátník ve Vyškově si smrtelné zranění způsobil sám

Na smrti vojáka, který minulý týden ve Vyškově způsobilo střelné poranění hlavy, zřejmě neměl podíl žádný další člověk. Vyplynulo to z dosavadního zjištění Vojenské policie. Jestli se jednalo o sebevraždu, nebo nešťastnou náhodu, Vojenská policie zatím nesdělila.

Šestadvacetiletý voják M. V. pracoval ve vyškovských kasárnách jako příslušník zabezpečovací techniky. Se střelným poraněním hlavy ho minulý týden ve čtvrtek převezla Zdravotnická záchranná služba z vyškovských kasáren do brněnské fakultní nemocnice, kde v pátek zemřel.

„Dosud nashromážděné indicie nenasvědčují tomu, že by došlo k zavinění další osobou,“ řekla mluvčí Vojenské policie Nikola Hájková. Proč a za jakých okolností si způsobil těžké zranění, není jasné. Vojenská policie případ dál vyšetřuje. „Nic bližšího říci zatím nemůžeme,“ dodala mluvčí.

Ve Vyškově sídlí Vojenská akademie. Za úkol má výcvik armádních nováčků, pořádá ale také kurzy pro ostatní profesionální vojáky. Poraněný voják patřil k vyškovskému útvaru, ve Vyškově tedy nebyl na výcviku. Poslední smrtelné neštěstí se stalo ve Vyškově loni v září, kdy při výbuchu granátu ve sklepě vojenské ubytovny zemřel třiačtyřicetiletý příslušník Vojenské policie.