Malá dopravní revoluce na Roudnicku: Na jednu jízdenku až do Prahy nebo do Mělníka

Ropid slibuje snadnější cestování i lepší návaznost spojů (zdroj: ČT24)

Cestujícím z okolí Roudnice nad Labem, Mělníku nebo Kralup nad Vltavou se od ledna výrazně usnadnilo cestování. Došlo totiž k propojení dopravních systémů na hranicích Středočeského a Ústeckého kraje. Z Roudnice tak lidé nově dojedou na jednu jízdenku až do Prahy, nebo v případě ústecké jízdenky až do Mělníka.

Od úterý 3. ledna je do Pražské integrované dopravy (PID) částečně zapojeno město Roudnice nad Labem a dalších 17 obcí na území Středočeského i Ústeckého kraje. Pro cestující to znamená lepší návaznost spojů i výhodnější časové jízdenky. Roudnice patří nově do sedmého pásma PID. 

Papírové jízdní doklady pražského systému bude možné použít také na pěti autobusových linkách Dopravy Ústeckého kraje. A opačně jízdenky vydané v autobusech provozovaných na území Ústeckého kraje budou platit na všech šesti autobusových linkách PID na Podřipsku.

Páteřní linka 467 nabízí rychlejší spojení mezi Mělníkem a Roudnicí, autobusy totiž jezdí jinudy, a tak se cesta zkrátila na půl hodiny. Další možností spojení mezi oběma městy nabízí vlaky, také tam lze využít jízdenku PID.  

Ke změnám došlo i na „ústecké části“, kraj zavedl nové tarifní zóny na území Středočeského kraje a přizpůsobil provoz na šesti linkách. Podrobnosti včetně jízdních řádů a mapy oblasti najdou zájemci na internetu.

Propojení dopravních systémů v okolí Roudnice
Zdroj: ROPID