V Karlovarském kraji jsou sjezdovky upravené

Karlovy Vary - V Karlovarském kraji se očekávají o víkendu vesměs dobré podmínky pro lyžování. I když na sjezdovkách leží zmrzlý sníh, díky nočním mrazům je možné i umělé zasněžování. Upraveny by měly být o víkendu i běžecké tratě, ale jen ty ve vyšších polohách. Na víkend předpovídají meteorologové sněhové přeháňky a ochlazení.

Podle Aleny Formáčkové z božídarského infocentra je v areálech dostatečná vrstva sněhu. Po ránu je zmrzlý, protože v noci je pod nulou. Přes den pak sníh měkne a je trochu těžký, ale podmínky jsou na Neklidu i na Novaku dobré.

Upraveny jsou v okolí Božího Daru i běžecké tratě. V lesních úsecích jsou ale namrzlé. O víkendu, kdy se na Božím Daru koná 40. ročník Karlova běhu, se správci areálů zaměří hlavně na úpravu tratí závodu.

V provozu je i celý areál na Klínovci, kde leží až metr zmrzlého sněhu a podmínky pro lyžování jsou velmi dobré. Na vybrané druhy jízdného je tam navíc do konce hlavní sezony sleva. Okolo 65 centimetrů technického sněhu je i na Bublavě, která nabízí od poloviny ledna novou čtyřsedadlovou lanovku ze Stříbrné.

Níže položené lyžařské areály mají sice problém s nedostatkem sněhu, ale jsou v provozu. V Perninku se budou v sobotu konat závody ve slalomu dětí, lyžuje se i v Nových Hamrech kromě velké sjezdovky. Díky nočním mrazíkům bude v provozu i lyžařský areál v Aši.