Policie hledá svědky přepadení drogerie v Liberci

Liberec - Policie hledá svědky loupežného přepadení, které se stalo ve středu vpodvečer v drogerii Teta v Uralské ulici v Liberci. Mladý hubený muž se v ní pod hrozbou střelné zbraně dožadoval hotovosti, nakonec ale utekl bez peněz. Policisté žádají o pomoc kolemjdoucí nebo zákazníky, kteří v obchodě byli ještě krátce před loupeží.

Muž do drogerie přišel těsně před zavírací dobou, asi v 17.50. Prodavačka ale zachovala rozvahu a peníze mu dát odmítla. „Pachatel znejistěl a po chvíli vyběhl z prodejny pryč,“ popsala policejní mluvčí Ludmila Knopová další průběh přepadení. Lupiči je asi 20 let a měří kolem 180 centimetrů. Na sobě měl tmavé oblečení a na hlavě kapuci.

Asi pět minut před loupeží byli v prodejně i jiní zákazníci, kteří si mohli něčeho všimnout a mohli by policii pomoci. „Dále žádáme osoby projíždějící okolo v inkriminovanou dobu, které by měly jakýkoliv poznatek k této události,“ dodala Knopová. Využít mohou bezplatnou linku 158. Pachateli hrozí v případě dopadení a uznání viny za loupež dva až deset let vězení.