Kriminalisté odhalili na Strakonicku pěstírnu marihuany

Strakonice – Kriminalisté ve spolupráci s národní protidrogovou centrálou a cizineckou policií odhalili ve Vodňanech na Strakonicku pěstírnu marihuany. V areálu našli 2000 rostlin. Na droze mohli pěstitelé vydělat až čtyři miliony korun. Pachatelé se mimo jiné prozradili nelegálním odběrem elektřiny.

Pěstírnu našli policisté v areálu, kde sídlí větší množství firem. „Pronajali si tam jednu halu s tím, že v ní budou provozovat sklad. V pondělí kriminalisté zadrželi jednoho z pachatelů přímo na místě,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová. V nejbližších dnech bude podle ní zadržený pachatel obviněn z nedovolené výroby omamných a psychotropních látek a jedů.

V hale kriminalisté nalezli kromě kompletního zařízení pro pěstování marihuany téměř 2000 rostlin, od řízků až po zralé rostliny. Pokud by se pěstitelům podařilo toto množství prodat, vydělali by přibližně čtyři miliony korun.

Policisté objekt sledovali delší dobu, pěstírna v hale fungovala od loňského podzimu. Zajištěné rostliny budou předány odborníkům k provedení expertizy. Vyšetřování případu pokračuje.