Šternberk bude mít nové obchodní centrum

Šternberk - Na místě starého autobusového nádraží ve Šternberku vyroste nové obchodní centrum, které nabídne hlavně zboží pro kutily. Tento týden se radní sešli se zástupci vítězné firmy nad konkrétní podobou záměru. Projektu dávají šanci na úspěch, i když se kvůli krizi větším investičním akcím ve městě moc nedaří.

Staré autobusové nádraží ve Šternberku brzy zmizí. Město pro něj dlouho hledalo využití. Ve hře byla klidová zóna, parkoviště, nebo plocha pro cirkusy. Nakonec vyhrálo obchodní centrum.

Reportáž Moniky Bezuchové (zdroj: ČT24)

„Chtěli jsme, aby ten přednádražní prostor někdo uchopil úplně novým nápadem. My jsme právě z tohoto důvodu vytvořili komisi, která je složená z architektů, projektantů, byli tam i zástupci odpůrců,“ uvedl starosta Šternberku Stanislav Orság (ODS). V nové přízemní budově tak najdou své místo obchody s textilem, elektronikou nebo potřebami pro dům a zahradu.

Investor chce zahájit stavbu v době, kdy jiné projekty ve městě krachují. Příkladem může být přestavba Tylova divadla.

Z bývalého kulturního stánku mělo být multifunkční centrum s obchody a místem pro relaxaci. Nový majitel ovšem pro prostory nenašel nájemce. Vlastník tak musel změnit záměr. Divadlo by tak chtěl přebudovat na dům pro seniory, nebo plavecký bazén. Nejdříve ale nabídl městu jeho opětovný odkup. „Velká investice je do znovuuvedení do provozu. Je to řádově 50 milionů korun a momentálně si myslím, že nenajdeme v rozpočtu tuto částku,“ řekl 1. místostarosta Šternberku Michal Oborný (ČSSD).

Obchodní centrum u nádraží se podle starosty města o nájemce bát nemusí. Po hobby zboží lidé ve Šternberku volají už dlouho. Firma už navíc předběžné zájemce má a prostory chce nabídnout i místním podnikatelům.