V Plzeňské se srazily tramvaje, zraněni jsou 4 lidé

Praha – Nejméně čtyři lidé jsou zraněni po nehodě tramvají na pražském Smíchově. Srazily se dvě soupravy v Plzeňské ulici. Příčinou srážky dvou vozidel byl zřejmě kolaps řidiče jednoho z nich. Doprava na trati do Řep byla kvůli havárii přerušena déle než dvě hodiny.

Nehoda se stala před čtvrtou hodinou odpoledne, u zastávky Kavalírka se srazily dvě tramvaje. Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal upřesnil, že do stojící tramvaje na lince 4 narazila souprava bez cestujících na manipulační jízdě. „S největší pravděpodobností ke střetu došlo poté, co řidič jedné tramvaje zkolaboval,“ řekla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Zraněni byli při nehodě řidiči obou vozidel a dva cestující v tramvaji, která stála. „Došlo ke zranění čtyř osob, které byly na místě ošetřeny lékařem a odvezeny s lehčími zraněními do nemocnice,“ přiblížila mluvčí.

Vstup Antonína Šimůnka (zdroj: ČT24)

Obě havarované tramvaje patří k nejnovějším, které v Praze jezdí – typům 14T a 15T. Jedna z nich po srážce vykolejila, zpět ji musel vrátit jeřáb. Škoda na tramvajích je podle odhadu půlmilionová. Vyprošťování a úklid následků havárie trvalo déle než dvě hodiny, tramvaje v Plzeňské se opět mohly rozjet až po šesté večer.

Nehoda způsobila komplikace i v silniční dopravě. U zastávky na Kavalírce zasahovali záchranáři a technici, proto byl uzavřen jeden pruh a vytvořila se kolona, která dosahovala až k Andělu.

Vydáno pod