Silnici blokovaly rozsypané láhve od piva

Cheb - Nehoda kamionu u Dolního Žandova na Chebsku dnes ráno uzavřela silnici I/21 mezi Chebem a Mariánskými Lázněmi. Na silnici se rozsypaly tisíce prázdných lahví od piva. Nehoda se obešla bez zranění.

Řidič nákladního auta s přívěsem tvrdí, že ho brzy ráno překvapila namrzlá silnice. V táhlém klesání dostal smyk. Auto skončilo napůl v příkopě a přívěs se převrátil. Zablokoval všechny tři jízdní pruhy. „Honilo mě to tady po celý silnici ze strany na stranu, snažil jsem se to srovnat, ale nebyla šance,“ komentoval řidič havarovaného auta. 

Nákladní auto převáželo nové láhve z Plzně do pivovaru v Německu. Na silnici se vysypala asi polovina z 85 tisíc kusů. Láhve a střepy byly rozházené desítky metrů od místa nehody. 

Na silnici se vysypaly tisíce láhví
Zdroj: ČT24

Na namrzlé silnici byl ráno naštěstí minimální provoz. Nehoda tak neměla žádné další vážné následky. Po čtyřech hodinách se pomocí těžké techniky podařilo dostat nákladní auto zpátky na silnici. 

Nehoda se stala na hlavním tahu z Chebu do Mariánských Lázní. Uzavírka trvala celé dopoledne. V obou směrech se kvůli tomu vytvořily až pětikilometrové kolony. „Místo dopravní nehody nám komplikoval fakt, že zde není objízdná trasa pro kamiony,“ uvedl Pavel Valenta, mluvčí Policie ČR pro Karlovarský kraj.

Kopec, v regionu známý pod názvem Leinbruck, trápí řidiče každou zimu. „Tady je to každý rok, každou chvíli, ti chebští se o to starají, ale tady z tý strany vůbec,“ komentoval další řidič kamionu. Silničáři se brání. „My jsme na místě byly přibližně hodinu předtím. Projížděli jsme tam se sypačem, to místo je poměrně náročné na zimní údržbu,“ řekl vedoucí zimní údržby Karlovarského kraje Josef Bulka. Příčiny nehody policisté stále vyšetřují. 

Marek Štětina o láhvích na silnici (zdroj: ČT24)