Frýdek-Místek má nové zázemí pro ledové i jiné sporty - halu Polárka

Frýdek-Místek - Frýdek-Místek má novou sportovní halu Polárka pro dva tisíce diváků. Hokejisté už tam začali trénovat, v sobotu si tam mohou přijít lidé poprvé zabruslit. Polárka nahradí zbouranou víceúčelovou halu, která byla skoro třicet let dominantou města. Na jejím místě nechalo město postavit obchodní centrum. Polárka stála 280 milionů a po třinecké Werk aréně je letos druhým nově postaveným stadionem v regionu.

Nová hala bude sloužit především pro lední sporty - hokej, krasobruslení a bruslení pro veřejnost, v plánu jsou utkání házené nebo volejbalu a pořádání koncertů. Jsou tam kurty pro badminton, prostor pro aerobic, v suterénu pak moderní čtyřdráhová střelnice, kterou mohou využívat sportovní kluby i neorganizovaní střelci.

Na kluzišti je část vybavení ze staré haly. „Snažili jsme se využít vše, co šlo. Původní jsou například mantinely, střídačky i chlazení,“ uvedl ředitel městské společnosti Sportplex Petr Slunský. Hokejový klub Frýdku-Místku, který má na starosti 250 dětí, tam už začal trénovat. Rok a půl museli chlapci dojíždět do okolních měst.

Hala stojí nedaleko té původní, kde město nechalo postavit nákupní centrum. Řada lidí včetně architektů proti tomu od začátku protestovala. Rozhodující slovo přišlo z ministerstva kultury, které odmítlo žádost zařadit halu mezi kulturní památky.

Frýdek-Místek má nový stadion Polárka (zdroj: ČT24)