Objekt Vít B.

Zpráva detektivní agentury ABL o sledování objektu Vít B. (dále jen NAPOLEON). Rozpracováním objektu bylo zjištěno, že sledovaný NAPOLEON pracuje jako ministr dopravy, vnitra, školství a pro místní rozvoj. Podle našich poznatků je také většinovým majitelem společnosti VV s předmětem činnosti nákup volebních hlasů za účelem dalšího prodeje. Toto však maskuje osobou předsedy představenstva Radka J., jehož NAPOLEON v osobních rozhovorech označuje za „bílého koně“ nebo „truhlíka“.

V den sledování vyšel NAPOLEON v 7.15 ze svého domu. Byl oblečen v modrý oblek, proužkovanou košili, zeleno-fialovou kravatu a vysoké kožené boty, tzv. koně. Nasedl do přistaveného vozidla Škoda Superb. Během cesty NAPOLEON telefonoval neztotožněné osobě a vydával příkazy jako „škrtněte to a vůbec se s nima nebavte“ nebo „hlavně ať ten chlap proboha sám nic nedělá, než odpoledne přijedu do Kachlíku“.

Dopoledne se objekt zúčastnil slavnosti otevření u příležitosti zprovoznění dálničního obkroužení Prahy. Zde byl spatřen v přítomnosti staršího prošedivělého muže s knírem, kterého oslovoval „pane prezidente“, a menšího, viditelně nervózního muže, který o sobě tvrdil, že je primátorem hlavního města. To však nikdo z přítomných nepotvrdil. NAPOLEON následně poobědval čočku, u čehož se celou dobu velmi hlasitě smál a tvrdil, že „tohle jí poprvé a taky snad naposled“.

Domníváme se, že je sledován i dalšími agenturami, neboť jej během akce po celou dobu fotografovalo několik dalších neztotožněných osob. Objekt se po celou dobu choval klidně. Bylo též provedeno ohledání místa bydliště NAPOLEONA. V době prověrky byla v bytě přítomna zhruba třicetiletá elegantní žena, která se představila jako „Kačenka“. Na dotaz odpověděla, že „teda fakt neví, kdy ten chlap přijde dneska domů“. Vytěžením sousedů bylo ustanoveno, že „Kačenka“, jež bydlí s NAPOLEONEM ve společné domácnosti, působí jako místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR (dále jen PSP ČR) a příležitostná fotomodelka. Co přesně dělá v PSP ČR, se nepodařilo zjistit ani opakovanými dotazy v místě pracoviště.

Doporučení detektivní agentury zadavateli: Objekt NAPOLEON je třeba nadále pečlivě sledovat. Je totiž pravděpodobné, že se o něm ještě dozvíme velké věci.

(texty z blogu Jindřicha Šídla publikuje pravidelně týdeník Respekt)

Vydáno pod