Televizní tanečnicí roku je herečka Veronika Khek Kubařová. Zvítězila v desáté řadě soutěže StarDance

Vítězem desáté řady StarDance se stali Khek Kubařová a Vodička (zdroj: ČT24)

Vítězným párem desáté řady soutěže StarDance se stali herečka Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička. V sobotním finále za sebou nechali herce Matouše Rumla s Natálií Otáhalovou.

Khek Kubařová poděkovala „všem, kteří se o nás starají a pomáhají nám, abychom byli krásní a včas“. „Děkuji porotě za všechno, co nám řekla, protože nás to posouvalo dál,“ řekla po zvolení nejlepší tanečnicí soutěže.

„Je pravda, že únava už byla obrovská. Cítím, že už jsem opravdu na hranici svých sil. Tělo už má jednu modřinu, krev, puchýře. Síly opravdu docházely, už mám permanentní klepání rukou, vyčerpání svalů… Ale stálo to za to. Je to neskutečný zážitek. A i kdyby to dopadlo jinak, i kdybychom vypadli dřív, tak tahle zkušenost za to rozhodně stála,“ dodala vítězka Khek Kubařová.

„Je to neuvěřitelně čistý člověk, jsem rád, že jsem ji poznal,“ rozloučil se se svou taneční partnerkou Dominik Vodička, který spolu s Khek Kubařovou v soutěži zvítězil.

Televizní tanečnicí roku je herečka Veronika Khek Kubařová (zdroj: ČT24)

Úspěch herečky Khek Kubařové a tanečníka Vodičky vyzdvihl i stříbrný Ruml. „Vyhrál duch StarDance. Veronika je letos nejlepší tanečník a jsem rád, že vyhrála,“ prohlásil.

Sám zabodoval tancem ve stylu mima, pochvalu získal za originalitu. „Tady opravdu zafungovalo nějaké zvláštní kouzlo a já jsem nesmírně rád, že jsem poznal Natálku (Otáhalovou), mně nesmírně blízkého přítele. A vůbec za tu partu, co tady vznikla, ta je kouzelná. To je velká nostalgie a bude mi po tom smutno,“ přiznal po skončení soutěže Ruml.

Třetí skončili rybář a dobrodruh Jakub Vágner a Michaela Nováková.

Trojice tanečníků a osobností v sobotu předvedla celkem čtyři tance, například freestyle nebo valčík s překvapením.

V letošní řadě oblíbené show mohli diváci opět sledovat taneční klání českých osobností z různých oborů. Herecké hvězdy vedle Khek Kubařové a Rumla doplnil Miroslav Hanuš. Pěvce zastoupila Tonya Graves a Xindl X. Poprvé zatančil zástupce youtuberů Kovy. Na parketu se objevila také bývalá reprezentantka v biatlonu Gabriela Koukalová a spisovatelka Radka Třeštíková. Barvy České televize hájila moderátorka Nora Fridrichová.

V porotě doplnili tanečníky Tatianu Drexler a Zdeňka Chlopčíka Richard Genzer s Janem Tománkem. Oba již soutěž zakusili z parketu a mohli tak nabídnout perspektivu bývalých účastníků. Pořadem provázeli Marek Eben a Tereza Kostková.

„Myslím, že pořad StarDance ukazuje, že dokážeme dělat zábavu, ale jiným způsobem než komerční televize. Že ta zábava přitáhne k televizím celé rodiny a ony sdílejí, co se na obrazovce děje. A že to má úroveň, ale zároveň to může dostávat rodiny dohromady. To je pro nás hrozně důležité,“ dodal generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Příští rok má soutěž pravidelnou pauzu, na další řadu se mohou diváci znovu těšit v roce 2021.