Magazín Objektiv získal ocenění v Chorvatsku

Praha - Cestovatelský magazín České televize Objektiv získal chorvatské ocenění Zlatna penkala. Cenu, jejíž název v překladu znamená „zlaté pero“, každoročně udílí novinářům a pořadům z celého světa Chorvatské turistické sdružení. O víkendu ji v Záhřebu převezme moderátorka a dramaturgyně pořadu Objektiv Vendula Krejčová.

Cenu získal Objektiv za díl věnovaný Chorvatsku (zdroj: ČT24)

„Vnímám to jako velkou poctu, protože se sem do Záhřebu na víkend sjeli novináři vytvářející podobně zaměřené cestovatelské magazíny z různých koutů světa,“ uvedla Krejčová ve Studiu 6. Kromě českého Objektivu ocenění získali pořady a novináři z Belgie, ze Švédska, Norska, Spojených států, Japonska nebo Ruska. Vítěze vybrala porota už dřív; mezi nominovanými návrhy figurovali pořady a tvůrci, kteří se snaží přibližovat život v Chorvatsku.  

Objektiv cenu získal za konkrétní podzimní díl, který byl celý věnovaný Chorvatsku. „Je to tedy ocenění nejen pro mě, ale hlavně pro ty z pravidelných přispěvatelů, kteří natáčeli reportáže právě do oceněného dílu,“ uvádí Krejčová. Z toho vyzdvihuje reportáž o hrnčířích na ostrově Iš Zbyňka Kňourka a Tibory Szilvasiho: „Autorům reportáže se opravdu podařilo vystihnout život na tom ostrově,“ chválí práci kolegů Krejčová. 

Nejstarší cestovatelský pořad Objektiv začala vysílat tehdejší Československá televize už v roce 1987. Rychle si získal velkou diváckou oblibu, kterou si udržel i přes několikerou proměnu koncepce i moderátorů. Původně zahraniční zpravodajka Vendula Krejčová, která chorvatskou cenu převezme, pořad moderuje už deset let. 

Vydáno pod