Vydavatelství Sanoma prodalo časopisy Puls a Run

Praha - Vydavatelství Sanoma Magazines Praha omezuje své aktivity na tuzemském časopisovém trhu. Vedle už dříve ohlášeného zastavení vydávání sedmi časopisů společnost prodala své dva další tituly. Jedná se o měsíčník o zdraví a životním stylu Puls a dvouměsíčník Run, jenž se zabývá běháním.

Novým držitelem licencí na vydávání časopisů se stala společnost Boremi Investment, kam zároveň přešel i dosavadní ředitel Sanomy Jiří Vávra. Informoval o tom týdeník Marketing & Media.

Už před časem vydavatelství oznámilo, že kvůli finanční krizi zastaví vydávání sedmi svých časopisů. Zároveň propustí až 70 lidí. Podle výkonného ředitele Sanomy Józsefa Steffa se zastavení vydávání týká titulů S tebou mě baví život, Kreativ, Překvapení v kuchyni, Báječná Neděle, TV Duel, Delicatesy a Living. Steff také řekl, že se krize dotkne příjmů z inzerce v příštím roce a hospodaření Sanomy v Česku.

Sanoma v současnosti vydává jedenáct časopisů, mimo jiné týdeník Story, čtrnáctideník Sedm nebo měsíčník National Geograpihc.