Návštěvnost webů v květnu stagnovala

Praha - Návštěvnost tuzemských internetových serverů v květnu stagnovala na 7,16 milionu uživatelů. Počet českých návštěvníků klesl o 0,6 procenta na 5,57 milionu. Vyplývá to ze statistiky NetMonitor společnosti Mediaresearch. „Poslední tři měsíce se však počet českých reálných uživatelů téměř nemění a udržuje se kolem úrovně 5,6 milionu,“ uvedl Jan Mazal z Mediaresearch.

Uživatelé strávili v květnu na internetu v průměru 27 hodin a 53 minut, během kterých si zobrazili 7,15 miliardy webových stránek. Proti dubnu strávili na českém internetu o necelé 2,5 hodiny více času a zobrazili o 7,2 procenta více stránek. Po mírném dubnovém poklesu se tak statistiky návštěvnosti vrátily nad úroveň v březnu.

Nejnavštěvovanější byl Seznam.cz s 5,2 milionu uživatelů, následují zpravodajské Novinky.cz s 3,65 milionu návštěvníků a konkurenční iDnes.cz s 3,55 milionu uživatelů. Z hlediska denní návštěvnosti vedl Seznam s průměrem 2,49 milionu lidí, následovaný Novinkami s 1,03 milionu uživatelů a Centrem se 773 000 návštěvníky.

Největším provozovatelem serverů byl Seznam s celkem 5,68 milionu návštěvníků. Následuje Mafra s 3,65 milionu návštěvníků, která odsunula na třetí místo Centrum Holdings s 3,49 milionu uživatelů.